Afbeelding

Weer frisse lucht op de Boslustschool

di 11 januari 2022 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om negen mobiele luchtzuiveringsunits aan te schaffen voor de Boslustschool locatie Laarakkers.

De directie van de Boslustschool heeft aangegeven, dat uit metingen is gebleken dat de luchtkwaliteit in het gebouw onvoldoende gewaarborgd kan worden. De oorzaak hiervan is dat het onwenselijk is om vanwege de buitentemperatuur natuurlijk te ventileren. Het niet kunnen bereiken van voldoende luchtkwaliteit heeft bij docenten geleidt tot uitval en/of ziekmelding. De Boslustschool geeft les aan kwetsbare jongeren, waarvoor structuur en continuïteit van belang is. Het wegvallen van onderwijs kan schade geven op de lange termijn.

De gemeente Ommen is verhuurder van het gebouw. De gemeente heeft vorig jaar reeds noodmaatregelen getroffen op enkele lokalen die in zijn geheel niet waren voorzien van ventilatie. Ondanks deze noodmaatregelen blijkt er nu ook in de andere lokalen een probleem met de luchtkwaliteit te zijn. “De luchtkwaliteit moeten we blijven monitoren. Corona is nog niet weg en vraagt blijvende aandacht. Op alle andere scholen lijkt het op dit moment voldoende, maar we weten nog niet wat op ons af komt. Nu lijkt het goed, maar we houden vinger aan de pols”, licht wethouder Scheele toe. De kosten voor de negen mobiele luchtzuiveringsunits zijn 23.400 euro. 

Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 3 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 4 uur geleden