Afbeelding

Eén boven Par de beste score deze week

vr 3 september 2021 Ommen

Het mooie weer had de greens wat droger gemaakt, en veel spelers hadden zodoende minder grip op de wat hardere ondergrond met de bal. Ronde 22 was dan ook op deze laatste dag van augustus voor velen moeilijk.

Maar de betere spelers wisten hier ook goed mee om te gaan. Vorig week waren ze ook al de besten, gast speler Mischa Effern en Jan Tijhuis uit Hellendoorn speelden ze beiden een ronde van 55 slagen. Mischa sloeg 2 birdies en 3 bogeys en 13 Par en Jan 3 birdies en 4 bogeys en 11 Par.

Henri Duerink uit Ommen was de volgende met 56 slagen, en Rik Ebben uit Nijverdal met 57 slagen waren de directe achtervolgers. Jan Hekman uit Ommen was de volgende met 61 slagen. Freddie Dijk uit Giethem en Jan Hekman uit Nijverdal hadden 63 slagen nodig. Tonnie Reimink uit Lemelerveld had deze week 64 slagen. De andere uitslagen varieerden van 65 tot 77 slagen over de achttien holes.

Voor het stabelford klassement speelden drie spelers hun HCP naar beneden. Rik Ebben scoorde 40 stabelford en heeft nu een HCP van 4.3 naar 3.5 gespeeld.

Jan Tijhuis begon met een score van 0.0 en met zijn 38 stabelford is zijn nieuwe HCP -0.4. Jan Hekman uit Nijverdal scoorde 37 stableford en zijn HCP ging van 6.1naar 5.9. Vijf spelers krijgen na deze ronde een hogere HCP. De rest van de spelers behouden hun HCP omdat ze in de buffer speelden tussen de 32-36 stableford.

Afbeelding
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Majorettes in actie Twenterand 5 uur geleden