Afbeelding

Festival De Vecht gaat door

za 12 juni 2021 Ommen

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door deze zomer! Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus vormt de Vecht de sfeervolle setting voor de eerste uitgebreide editie van Festival De Vecht. Met het vertrouwde festival op de Vecht in Ommen op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus en in de week daarna zijn er op vijf locaties in het Vechtdal diverse activiteiten.

Festival De Vecht trapt af in Ommen. Vrijdag 20 augustus is de Kinderdag. Met overdag workshops voor kinderen van 7 -12 jaar en ’s avonds op het drijvende podium op de Vecht een Bultje musical door de cast van de Beerze Bulten, waarin ook alle kinderen als echte musicalsterren meespelen. Vrijdagmiddag wordt er een Ondernemersbijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers in het Vechtdal.

Op zaterdag 22 augustus overdag varen zompen en andere historische boten over de Vecht met gidsen die het verhaal van de Vecht vertellen. Zaterdagavond vindt het spetterende Vecht Concert plaats vanaf het drijvende podium op de Vecht. Met drie muzikale acts zijn, waaronder Charly Luske & Band, die odes brengen aan drie grote nationale en internationale sterren: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Met een swingende afterparty tot in de kleine uurtjes wordt het festival in Ommen afgesloten.

Het drijvende podium op de Vecht in Ommen wordt gedraaid ten opzichte van de vorige editie, zodat de opening van het podium op de stad gericht is. Het podium komt tussen Grand Café De Veghte en het Paviljoen Ommen te liggen. Tribune- en zitplaatsen komen daar recht tegenover aan de Vechtkade.

Langs de Vecht

De andere vijf locaties waar activiteiten plaats vinden onder de paraplu van het Festival, zijn De Koppel in Hardenberg, De Luwte in Zwolle, Erve Vechtdal in Ommen, Landgoed Vilsteren en Stuw Vechterweerd bij Dalfsen. Van ‘Kom op verhaal’ bij De Koppel tot ‘Koelinair concert’ bij Erve Vechtdal en van een Boerenmarkt in Vilsteren tot een leuke muzikale act bij De Luwte.

Programma

Omdat het vanwege corona lang geduurd heeft voor het bestuur de knoop definitief door kon hakken, wordt er achter de schermen nog heel hard gewerkt aan het invullen van alle plannen. Binnenkort komt alle informatie op www.festivaldevecht.nl.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 3 uur geleden