Afbeelding
JOCHEM VAN DE WEG

Koningin Máxima bij Beerze Bulten

wo 9 juni 2021 Ommen

Koningin Máxima heeft op dinsdag 8 juni een werkbezoek gebracht aan Regio Zwolle. Het bezoek stond in het teken van de samenwerking in de regio om werknemers die hun baan verliezen snel weer aan werk te kunnen helpen en om werkgevers, getroffen door de crisis, te helpen bij de uitdagingen van vandaag, morgen en overmorgen via de ondernemersdienstverlening van de regio.

Koningin Máxima, Geert ten Dam, kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, werden bij vakantiepark en familiecamping Beerze Bulten in Ommen ontvangen door René de Heer, voorzitter Human Capital Agenda Regio Zwolle en bestuurlijk trekker van de regionale crisis- en herstelaanpak. Het werkbezoek begon met een gesprek met de eigenaar van het vakantiepark en ondernemers uit de touringcar- en bouwsector. De drie ondernemers vertelden over de impact van de coronacrisis op hun bedrijven. Allen zagen een afname van werk voor hun personeel. Een aantal van hen werd (tijdelijk) ondergebracht in andere sectoren. Door het afschalen van de coronamaatregelen kunnen de bedrijven weer een deel van hun werkzaamheden hervatten, maar kampen nu met een personeelstekort. Koningin Máxima herkende de uitdagingen en liet blijken de doe-mentaliteit van de ondernemers bij de aanpak van de personele vraagstukken te waarderen.

Bij het tweede gesprek sloten regionale partners aan die ondernemers ondersteunen in het kader van de crisis- en herstelaanpak van Regio Zwolle. Sinds het begin van de coronacrisis zet de regio in op een combinatie van activiteiten voor het behoud en herstel van zowel de economie als de arbeidsmarkt, met het perspectief van ondernemers en inwoners voorop. Via publiek-private initiatieven als de Regio Zwolle Brigade en ‘Groei Vooruit’, onderdeel van de Human Capital Agenda Regio Zwolle, worden ondernemers door de crisis geholpen en worden zoveel mogelijk mensen geholpen aan nieuw werk en ontwikkelperspectief via scholingsvouchers of loopbaancoaching. De aanpak is een succes, meer dan 1.600 inwoners hebben zich reeds gemeld voor ondersteuning. Aan de hand van praktijksituaties werd besproken welke maatregelen en activiteiten goed en minder goed werken en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Koningin Máxima houdt samen met de SER regelmatig werkbezoeken om zicht te krijgen op wat er speelt bij mkb ondernemers rond personele uitdagingen en welke regionale initiatieven er zijn om werkgevers, werkenden en werkzoekenden te helpen.

Afbeelding
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 3 uur geleden