Arend Spijker (links) en Gerrit-Jan Bolks presenteren het informatiebord bij de Ommermars.
Arend Spijker (links) en Gerrit-Jan Bolks presenteren het informatiebord bij de Ommermars. G. Brokelman

Mijlpaal voor Ommermars

wo 12 mei 2021 Ommen

Wie wilde weten wat er nou precies gebeurt in het gebied Ommermars, kon op woensdag 12 mei zijn of haar nieuwsgierigheid stillen. Vrijwilligers van Stichting Burgerinitiatief Ommermars stonden belangstellenden te woord om toelichting te geven over de laatste ontwikkelingen in dit gebied.

Op 11 mei heeft de provincie 25 hectare grond overgedragen aan Staatsbosbeheer en Stichting Heidehof, waardoor er nu echt een start kan worden gemaakt met het omvormen van het gebied naar nieuwe ‘beleefnatuur’. Sinds 2015 zet de werkgroep burgerinitiatief Ommermars, zich in om van de Ommermars de mooiste ontmoetingsplek van Ommen te maken. Een natuurgebied bij de stad Ommen waar niet alleen ruimte is voor meer natuurbeleving, maar ook voor kinderen om te spelen.

Spelen en struinen

Basisscholieren uit de gemeente Ommen hebben op creatieve wijze vorm gegeven aan hun ideeën voor dit gebied en vele Ommenaren hebben meegedacht over de inrichting. Dit heeft geleid tot een inrichtingsplan met onder andere een natuurlijk speelterrein.

Naast ruimte voor kinderen zijn er ook voldoende mogelijkheden om te struinen door een glooiend terrein met stuifduinen. Afgewisseld met onder andere een waterpartij, meander en moerasgebied met vogelkijkscherm wordt de Ommermars een nieuw natuurgebied met een grote meerwaarde voor Ommen en omstreken.

Volg de ontwikkelingen

Met de grondoverdracht is de laatste stap in de voorbereiding gezet. Deze zomer begint de inrichting van het gebied. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, kijk dan op www.ommermars.nl of bel met Stichting Burgerinitiatief Ommermars. Of ontdek het gebied door te wandelen over de nieuw aangelegde route met informatiepunten.

Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 18 uur geleden