Afbeelding

Priet Proat (Gina van Elburg)

za 8 mei 2021 Priet proat Priet Proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’.


Bijschrift - Credit

Mijn naam is Gina van Elburg, ik werk als bestuursassistent voor de Raad van Bestuur van Treant en ik woon met mijn echtgenoot en zonen in het mooie Junne, gemeente Ommen.

Een Relatie?

Sinds juli 2016 ben ik getrouwd met de liefste man van de wereld en samen hebben we een mooi leven op onze boerderij.

Wat was uw hoogte punt in uw leven?


Het dieptepunt in mijn leven was dat vorig zomer mijn man vanwege een nare ziekte een hartstilstand kreeg. Het hoogtepunt is dat hij het gered heeft dankzij de artsen in zowel het ziekenhuis van Hardenberg en Nieuwgein. Hij leeft nu met een ICD en dat gaat heel goed. We zijn de artsen enorm dankbaar.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd fiets ik graag op mijn MTB door het prachtige Vechtdal. Daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn labradorkennel Old Averest. We hebben acht prachtige labradors waar ik mee naar shows ga en af en toe een nestje fok.

Wanneer heb je voor het laatste gelachen?

Gelukkig lachen we thuis veel vooral tijdens een potje jokeren met de kinderen. Ik word ook heel blij als ik met mijn honden in het bos loop en ze heerlijk kunnen rennen en in sloten springen. Zien dat ze gelukkig zijn.

Ik heb een hekel aan?


Ik vind het lastig wanneer mensen niet altijd uitspreken wat ze denken en niet altijd doen wat ze zeggen. Soms liggen daar verborgen agenda’s aan ten grondslag. Soms wordt iemand gedreven door andere motieven dan die hij of zij op tafel legt. En daarmee wordt de gedachtegang van de ander ondoorzichtig en ook het gedrag onvoorspelbaar. Daar heb ik moeite mee. Ik hou van oprechtheid en niet van roddel en achterklap en kletsen over iemand in plaats van met iemand.

Wat is uw favoriete muziek?

Op dit moment vind ik de liedjes van Suzan en Freek mooi, zoals ‘Weg van jou’, maar ook muziek van Lional Richie en Daniël Lohues vind ik mooi. Je moet aordig doen tegen mensen die niet aordig doen. Want die benn aordiogheid ‘t hardste neudig Harder as wij. Prachtige teksten schrijft Lohues.

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Als ik thuiskom doe ik altijd eerst mijn nette kleren uit want met honden in huis zijn nette kleren niets waard.

Wie verdient een lintje en waarom?


Voor mij verdient huisarts Eric van den Berg van huisartsenpraktijk de Carrousel in Ommen een lintje. Hij heeft in het leven van mijn gezin en van mijzelf zoveel betekend dat kan ik niet met een pen beschrijven.

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 9 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 9 uur geleden