Afbeelding

Wandel mee met de Reestlopers

vr 28 januari 2022 Hardenberg

Tijden de coronaperiode hebben veel mensen de natuur opnieuw ontdekt. Zij zijn gaan wandelen om de heerlijke buitenlucht op te snuiven. Wandelgroep de Reestlopers gaat elke woensdagochtend op pad. Wie mee wil wandelen is welkom.

Wandelen is gezond voor lichaam en je geest. Maar elke keer weer de stap nemen om te gaan wandelen, valt niet altijd mee. Vooral als je dat alleen moet doen. Dan is het fijn dat je samen met anderen kunt gaan wandelen. Je weet dan altijd dat er wel iemand is met wie je kunt wandelen. Je leert weer nieuwe mensen kennen, maakt een praatje, maar geniet ook van de mooie natuur om je heen.

Wandelgroep de Reestlopers wandelt al ruim vijf jaar samen. Er wordt elke woensdagmorgen gewandeld met wie dan aanwezig is. Aan- of afmelden is niet nodig, als je wilt wandelen hoef je alleen maar te zorgen dat je om 9.30 uur aanwezig bent bij het startpunt. Dat is afwisselend bij het Trefpunt in Balkbrug of bij De Wheem in Oud Avereest zodat je elke week in een ander gebied wandelt. Ongeveer één keer per vijf weken wordt er een startpunt buiten Balkbrug gezocht.

Meestal wordt er anderhalf tot twee uur gewandeld. De groep wordt ook vaak in tweeën gesplitst: één groep voor wandelaars die korter en langzamer willen wandelen en één voor wandelaars die langer en sneller willen. Na afloop drinken de wandelaars gezamenlijk koffie. Helaas was dit de afgelopen periode niet altijd mogelijk door corona. De deelnemers namen dan koffie mee en maakten het op gepaste afstand toch nog gezellig.

Wandel mee

Nu de corona regels weer wat soepeler worden en wandelen in een groep weer mogelijk is, staat de Wandelgroep de Reestlopers weer open om nieuwe wandelaars te verwelkomen. Een ieder die de QR code heeft kan mee wandelen. Leeftijd maakt niet uit. Man, vrouw, alleen of samen, iedereen is welkom. Dus schroom niet, blijf niet binnen zitten, maar neem die stap, wandel mee en geniet van de natuur. Wandelen is gratis, je betaalt alleen je koffie na afloop en een paar goede schoenen is ook wel handig. Als je voor de eerste keer mee wilt wandelen of verdere informatie wilt hebben neem dan contact op met Henny den Besten, BestenH5@gmail.nl of 06-3737 6654.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 13 uur geleden