Afbeelding

Stembureaus op andere locatie

ma 24 januari 2022 Hardenberg

Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart zijn voor een aantal stembureaus alternatieve locaties aangewezen. De gebruikelijke locaties kunnen niet COVID 19-proof worden ingericht. Wel blijft het totaalaantal stembureaus gelijk en blijven alle wijken en kernen even goed voorzien van stembureaus.

Om het stemmen ook in coronatijd veilig te kunnen laten verlopen, moeten stembureaus aan extra eisen voldoen, zoals een aparte in- en uitgang, een verplichte looprichting en indien nodig kuchschermen, desinfectie, et cetera. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 was dat ook al het geval.

Het stembureau in het verenigingsgebouw in Rheezerveen is niet groot genoeg en kan niet goed volgens de nieuwe richtlijnen worden ingericht en valt daarom af. Daarnaast wordt geen gebruik gemaakt van de Schoutenhof, de Buurtkamer en Oostloorn in Hardenberg en de Van Dedem Marke in Dedemsvaart wegens het verhoogde gezondheidsrisico voor de bewoners. Tenslotte vallen ook de basisscholen OBS ‘t Spectrum in Hardenberg en CBS de Ark en Daltonschool de Groen in Dedemsvaart af. Voor elk van deze stembureaus zijn andere locaties gevonden in dezelfde wijk en buurt, met uitzondering van Daltonschool De Groen. Daar wordt een tent geplaatst op het schoolplein. Het aantal stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen komt daarmee net als bij de Tweede Kamerverkiezingen op 48.

Vroeg stemmen

Net als bij de Tweede Kamerverkiezingen kunnen kiesgerechtigden er ook nu voor kiezen om al eerder hun stem uit te brengen. Er zijn, goed verspreid over het gemeentelijk grondgebied, vier stembureaus aangewezen die ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart geopend zijn: het gemeentehuis in Hardenberg, MFC de Binder in Gramsbergen, MFC de Baron in Dedemsvaart en ‘t Haarschut in Kloosterhaar.

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 8 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 16 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 17 uur geleden