Afbeelding

Geld voor kinderen en jongeren met achterstand door corona

ma 17 januari 2022 Hardenberg

Door de corona maatregelen hebben schoolgaande kinderen en jongeren achterstand op gelopen op diverse terreinen. Het Rijk heeft een investeringsprogramma opgezet om de gevolgen van de coronacrises voor de scholen en leerlingen op te vangen. Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) krijgen scholen en gemeenten hiervoor incidentele middelen. 

De gemeente Ommen ontvangt voor de twee schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 in totaal 400.278,79 euro. Het college stelt de gemeenteraad voor om het bedrag voor het eerste school jaar 2021-2022 vast te stellen op 207.000 euro en in te zetten op de projecten en initiatieven. 

Alle scholen in de gemeente Ommen konden een voorstel indienen. Er zijn zestien projecten ingediend. En elf projecten zijn voorzien van een positief advies. De niet gehonoreerde projecten kunnen nog in aanmerking komen voor de tweede ronde. De middelen moeten aangewend worden voor plannen ten behoeve van herstel en perspectief van leerlingen in en na de coronacrisis. Het project moet breed ingezet worden zoals een nieuwe methodiek, sport- en culturele activiteiten; Het project moet aanvullend zijn op andere school gerelateerde initiatieven; het project moet een leer ervaring opleveren voor andere scholen en het moet op korte termijn kunnen starten. 

Afbeelding
Bezoek het OV inloopspreekuur Hardenberg 19 minuten geleden
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 5 uur geleden