Tricolores niet scherp tegen Daarlerveen

ma 20 december 2021 Hardenberg

Zaterdag 18 december speelden vv Bruchterveld en vv Daarlerveen een oefenwedstrijd. Daarlerveen is momenteel medekoploper in de vierde Klasse.

De gasten onderstreepten hun goede vorm van de competitie, maar ook schakelde de ploeg van trainer Ruben Kloosterman onlangs tweede klasser WHC uit. Ook nu nam de goed voetballende ploeg het initiatief. De zeer attente Nijman moest een paar keer redden in laatste nood.
Na een kwartiertje kwam Bruchterveld wat beter in het spel. Twee schoten op doel en twee corners, afgesloten met een kopbal van Koen Dijk net naast.
Na ruim een half uur was het dezelfde Koen die een vrije trap forceerde net buiten de 16 meter.
Lesley op de Haar maakte gebruik van z’n specialiteit en pegelde de bal langs de muur en de kansloze keeper in de bovenhoek, 1-0.
Daarlerveen was voetballend de betere ploeg en het was dan ook volkomen verdiend dat de gelijkmaker viel zo’n 5 minuten later.
Nog voor de rust namen de gasten ook een voorsprong. Opnieuw een messcherpe counter en nu van dichtbij binnen getikt.
Rust 1-2. Na de rust 3 wissels aan Bruchterveld kant. Het team werd er alsmaar jonger op en het geroutineerdere Daarlerveen nam de wedstrijd nog steviger in handen.
Eerste kans weer voor de gasten, Koen redt met de benen.
Meteen erop toch nog dé kans op de gelijkmaker, voorzet Lesley, kopbal Koen naast.
Nog meer wissels. Met nog een half uurtje op de klok lag de gemiddelde leeftijd van de 11 spelers op 23 jaar.
Aanvallend was Bruchterveld niet echt meer in staat gevaarlijk te worden, op een schot van Snippe na.
Veel balverlies aan kant van de thuisploeg. Daarlerveen strafte dit nog twee keer goed af.
Zo eindigde deze van Bruchterveld kant wat matte wedstrijd in een 1-4 overwinning voor Daarlerveen.
Nu volgt er winterstop van wie nog niemand weet hoe lang deze gaat duren. Laten we hopen dat in ieder geval de competitie wel weer hervat en uitgespeeld gaat worden in het voorjaar, desnoods maar wat langer door in juni.