Afbeelding

Locaties pmd-bankjes zijn bekend

di 7 december 2021 Hardenberg

Bij de afsluiting van de aanpak #Terugwinnaars, vroeg wethouder Nico Lansink Rotgerink inwoners waar zij graag een pmd-bankje zouden zien. Daarop kwamen heel veel reacties binnen. Intussen is bekend waar de bankjes komen te staan.

Op de volgende plekken kunneninwoners of bezoekers binnenkort even uitrusten en genieten van het uitzicht in de gemeente:Hardenberg

• Hardenberg: bij het hospice aan de Stuwdijk

• Balkbrug: bij molen De Star

• Bergentheim: aan de Kanaalweg-west

• Gramsbergen: op de hoek van de verlengde Hattemattestraat en de Oostermaat

Met het plaatsen van de bankjes sluiten we de aanpak #Terugwinnaars af. Samen met afvalinzamelaar ROVA begonnen we die aanpak in maart om ervoor te zorgen dat het huishoudelijk afval in de gemeente nog beter werd gescheiden. De aanpak was succesvol. In het controlegebied waar voorheen de meeste vervuiling in de containers werd gevonden, steeg het percentage containersmet zuivere grondstoffen van 68%naar 84%. Het percentage sterkvervuilde containers nam in datzelfdegebied af van 25% naar 6%.En dat is mooi, want van goed gescheiden afval kunnen weernieuwe producten worden gemaakt. Oud glas wordt weernieuw glas, van gft maken we onder andere compost en het ingezamelde pmd wordt gebruikt om bijvoorbeeld nieuw verpakkings materiaal  e maken, maar ook bankjes. Ook de vier nieuwebankjes zijn van gerecycled pmd. De bankjes worden deze maand op de gekozen locaties neergezet.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 19 minuten geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden