Troosteloze derby eindigt onbeslist

ma 29 november 2021 Hardenberg

Zonder publiek is er werkelijk geen bal aan… Zeker zo’n kanaalderby tussen Banthum en Mainbarg moet met publiek gespeeld worden. Voor veel supporters in beide kampen toch de wedstrijden van het jaar.

In de eerste helft was Bergentheim baas in eigen huis. Het kwam na twintig minuten op voorsprong via Tygo Bril die koppend bij de les was. Veel gebeurde er niet de eerste 45 minuten maar de thuisploeg had de boel redelijk onder controle. Mariënberg kwam amper in de buurt van het doel. De inbreng van Patrick Willems in de tweede helft zorgde voor meer evenwicht. Ineens had Mariënberg in de voorhoede iets meer in de melk te brokkelen. Al na vijf minuten kreeg het de kans op de gelijkmaker maar ontbrak het nog aan precisie. Wel ging eindelijk de lont in het kruitvat. Wat irritaties in het veld, enkele opstootjes. Blijkbaar had het jonge elftal van trainer Arjan Visscher dit zetje nodig.

De elf hardwerkende jongens dwongen respect af. Ook gaat het voetballend niet altijd even goed, ze blijven strijden voor elke vierkante meter. Ze kregen dan ook loon naar werken. Vlak voor het hele uur leverde een vrije trap vanaf de zijkant de verdiende gelijkmaker op. Jari van der Veen schoot de bal hard de zestien in. Misschien rekende doelman Karel Pullen erop dat de bal onderweg getoucheerd zou worden maar door een woud van spelers ging het leer gewoon tegen het netje: 1-1. Bergentheim was het even kwijt, controleerde niet langer de wedstrijd en in die fase had Mariënberg op een 1-2 voorsprong kunnen komen. Een kwartier voor tijd verdwenen de meeste krachten uit beide elftallen. Moegestreden op het zware natte veld…

In de slotfase mocht Mariënberg niet klagen dat Bergentheim enkele mogelijkheden liet liggen. Een vrije trap van Hakkers ging net naast. Verder verrichtte Brinks enkele knappe reddingen. Na afloop konden beide clubs leven met het 1-1 resultaat. Ondanks alle beperkingen toch een gedenkwaardige editie van de kanaalderby, echter volgende keer weer gewoon met publiek langs de lijn. Want nogmaals, zo was er geen bal aan.