Afbeelding

Concordia geeft puik concert

zo 28 november 2021 Hardenberg

Op zaterdag 27 november hield muziekvereniging Concordia uit Sibculo een concert in De Horst. Na anderhalf jaar mocht het weer en kon het middagconcert volgens de geldende coronaregels gelukkig doorgaan. Hoewel het concert op de middag was hebben de muzikanten voor een mooi volle zaal kunnen spelen.

Het was eigenlijk eventjes wennen voor de muzikanten om voor een volle zaal te spelen. Dat was ook wel te merken met het eerste nummer Monte Cervino waarmee het orkest begon. Rustig ingetogen maar goed. Daarna kwam het orkest onder leidng van Kimmy Reef los en brachten ze voor de pauze The Mask of Zorro en A Musical Fantasy van Ennio Salvere ten gehore. Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Yannick Bergevoet met de nummers: The Rivals, Blue Scots en Kameleon.

Jubilarissen

Zaterdag werden ook drie leden door voorzitter Henri Bakhuis gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap: Rosalie Drees, 12,5 jaar; Mirjam Ekkel, 25 jaar en Jan Leemhuis, 70 jaar. Dat laatstgenoemde nog steeds spelend lid is, vindt Concordia geweldig. Hij is tijdens de vorige ledenbijeenkomst samen met Henk Huisman, Jan Bakhuis en Geert Prenger dan ook benoemd tot erelid van Concordia. Na de jubilarissen te hebben gehuldigd werd voorzitter Henri Bakhuis zelf door penningmeester Alie Ekkel in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig jubileum. De jubilarissen werden bedankt voor hun inzet en zoals bij het jubileum hoort, ontvingen ze de bondsspeld en de oorkonde.

Na de pauze werd het programma gestart door de jeugdslagwerkgroep met het nummer Oil barrel beats, gevolgd door het jeugdorkest met de stukken Suite for Youth en House of Dance. Voor dit nummer was speciaal een DJ aangetrokken in de vorm van jeugdlid Auke Kroek. Ter afsluiting speelde het jeugdorkest het stuk Blue March & Boogie. Hierna bracht het orkest de werken At World’s End van Hans Zimmer en werd afgesloten met de Doe Maar Medley.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 13 uur geleden