SC Lutten opnieuw onderuit

zo 28 november 2021 Hardenberg

Door in twee weken tijd de nummers 1 en 2 in de ranglijst te ontmoeten, kon men in Lutten spreken van een cruciale periode, waarin het koren van het kaf gescheiden zou worden. Door beide wedstrijden te verliezen met 1-4 is het duidelijk dat er geen graan door Lutten geoogst kon worden.

Het tweede duel werd in Zuidwolde afgewerkt. ZZVV begon direct vanaf het begin druk te zetten en evenals in Nieuwleusen gokte Lutten op de counter. De tegenstander bleek in deze goed geïnformeerd te zijn en anticipeerde hierop door niet teveel braak liggend land achter de verdedigende linie te laten liggen, waardoor dus de aanvoer naar de voorste linie bij Lutten nog nauwkeuriger moest en daar schortte het nog weleens aan. Als dan ook nog eens vanuit het midden naar de bal aan de buitenkant gelopen moet worden, dus in een soort diagonaal, in plaats van de kortere weg rechtdoor langs de lijn, is verdedigen een koud kunstje. Natuurlijk valt de bal wel een keer goed of een kluts bij de tegenstander, waardoor er toch wel kansen voor Lutten kwamen, maar voetballend werden deze niet gecreëerd.

Veel keeperswerk moest er wel verricht worden door de Lutter goalie Lars Mulder. Veel voorzetten kwamen vanaf de voeten van de buitenspelers van ZZVV, die alle vrijheid kregen om de bal als een soort corner voor het doel te brengen. Tot de 38ste minuut bleef de stand 0-0. Blijkbaar was spits Frank Altena alle vrijheid van de rechtsbuiten van ZZVV beu en zette een achtervolging in, waardoor de speler van de thuisploeg in volle vaart door de verdediging van Lutten opgevangen werd. Het leverde tragisch een gebroken sleutelbeen op en als ‘beloning’ werd gescoord uit de vrije trap. De ban was gebroken en voor de rust kwam ook nog de 2-0 op het scorebord.

In de tweede helft moest er dus uit een ander vaatje getapt worden en kansen kwamen er. Frank Altena passeerde de keeper maar kwam daardoor teveel links van het doel en tergend langzaam ging de bal net voorlangs. Er leek een opleving aan Lutter zijde te ontstaan en er ontstonden nog meer kansen en ook werd er gescoord, maar deze werd wegens buitenspel geannuleerd. Maar wat dan zo vaak geschied is dat de bal er aan de andere kant wel in vliegt: 3-0.

Al leek het vertrouwen bij Lutten tot het dieptepunt gedaald te zijn. Er kwam toch weer een voorzet die nu wel goed bemeten was en door Frank Altena net voor de grijpgrage handen van de keeper ingekopt kon worden. Een alles of niets offensief werd ingezet, maar de bal viel net voor het einde weer achter de Lutter goalie. Eindstand 4-1, net als vorige week en ook wederom een verlies waar niets op af te dingen valt. Graan kon er dus niet geoogst worden, zelfs geen gerstenat vanwege de coronamaatregelen. Lutten zal in beraad moeten hoe nu verder, want de snelheid voorin is doorzien.