Verzoekconcert voor KiKa

vr 26 november 2021 Hardenberg

Op zondag 21 november is het vierde verzoekconcert in de kandelaarkerk te Heemse gehouden. Dit concert, dat in eerste instantie opgezet is om muzikale wensen aan te bieden in de lockdowntijd, speelt naast verzoeken ook voor een goed doel. Het werd een heel bijzonder concert, maar helaas opnieuw, enkel online.

Waar zo op aanwezigheid van publiek gehoopt was, werd coronaontwikkeling weer spelbreker voor deze muzikanten met zulke bijzondere kwaliteiten. Ondanks de tegenvaller dat samenzang niet mogelijk was, werd het een schitterend concert van: Erik Meems op orgel, Brent Hulzebosch op piano, Gerti Meerholz zang, Klaas Jan Pullen saxofoon, Iris Meems en Annamiek Moes op dwarsfluit.

Kinderen kankervrij

De opbrengst van het concert was deze keer voor KiKa, wat staat voor Kinderen kankervrij. Stichting KiKa wil financiële ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van betere en effectievere middelen en behandeling van kanker bij kinderen. Op dit moment geneest 75% van de kinderen waar de diagnose kanker is vastgesteld. KiKa wil dit de komende jaren naar 95% kans op genezing brengen. Daarnaast geeft KiKa financiële ondersteuning aan het grootste oncologisch centrum van Europa, het Prinses Maxima Centrum.

In juni 2022 gaat team ‘passione di Jurre di KiKa’ vijf dagen in de Italiaanse bergen fietsen om geld in te zamelen voor KiKa. Kijk eens wat dit team motiveert op hun pagina van de Giro di KiKa 2022. Geweldig dat deze muzikanten van het verzoekconcert, geheel belangeloos, voor dit team dit prachtige concert hebben willen gegeven. U kunt het concert alsnog beluisteren via https://youtu.be/VWm7erJntv8. Ook kunt u nog steeds uw steun geven aan dit team. Voor meer verzoekconcerten of een verzoek insturen: Zie: https://gkvheemse.nl/verzoekconcert.

Afbeelding
Afbeelding
Bezoek het OV inloopspreekuur Hardenberg 40 minuten geleden
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 5 uur geleden