Afbeelding

Leerlingen Windesheim testen nieuwe Joggem Wandelroute

vr 26 november 2021 Hardenberg

De leerlingen van Groep 6 van CNBS Windesheim in Sibculo hadden op donderdag 25 november een bijzonder les. Zij mochten de splinternieuwe Joggem-wandelroute ‘Joggem en het klooster’ testen. Samen met wethouder Alwin te Rietstap liepen zij als eerste de wandelroute van drie kilometer langs de kloosterput, kloostertuin en Spartelvijver. Onderweg leerden beleefden zij de geschiedenis van Sibculo.

De kinderen van groep 6 hebben de wandelroute met succes gelopen. Dit betekent dat de wandelroute klaar voor gebruik is. Het boekje met de route is te koop bij café Boszicht in Sibculo voor 1,50 euro. Onderweg worden vragen gesteld. Met de juiste antwoorden komt er een code tevoorschijn. Met die code kan in Boszicht, het begin- en eindpunt van de route, de kluis worden geopend. In die kluis ligt een leuk cadeautje. De route is samengesteld met hulp van Plaatselijk Belang Sibculo, Stichting Stuwend Sibculo en Stichting Klooster Sibculo.

Fiets- en wandelroutes

Joggem woont in de gemeente Hardenberg en beleeft al fietsend en wandelend allerlei avonturen. Zijn naam dankt hij aan Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Een initiatief om kinderen meer te laten bewegen. Er zijn nu in totaal vijf Joggem-routes. De eerste kinderfietsroute vertelt het verhaal van de Slag bij Ane vanaf het museum in Gramsbergen. De tweede route is een wandelroute van 3,5 kilometer over de overstroming van de Vecht met als start- en eindpunt Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Vorig jaar is de tweede kinderfietsroute gelanceerd ‘Joggem & het ontstaan van de Vecht’. Deze route start zowel bij De Rheezerbelten als De Gloepe. Naast al deze routes gaat Joggem de komende jaren nog meer leuke routes ontdekken.

Grote opknapbeurt

Dit jaar is het wandelnetwerk in de gemeente Hardenberg helemaal opgeknapt. Alle paaltjes, startpanelen en bordjes zijn vernieuwd. De nieuwe bordjes zijn beter leesbaar en kunnen makkelijker vervangen worden. Op de startpanelen staan verschillende wandelingen ieder met een eigen kleur.

Afbeelding
Afbeelding
Samen met de wethouder 'kraken' de de leerlingen de kluis voor hun welverdiende beloning.
Afbeelding
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 15 uur geleden