Afbeelding

Van stift tot dinerbon. Wie wil de dinerbon?

wo 24 november 2021 Hardenberg

Emma en Laura Post, woonachtig in Hardenberg. Zij zitten in VWO 5 op het Greijdanus College in Hardenberg. Om examen te mogen doen, moeten zij een profielwerkstuk maken. 

Zij hebben gekozen voor het onderwerp ‘Ruilhandel in de toekomst’. Dit onderwerp is tot stand gekomen, omdat ze vroeger toen ze kleine meisjes waren van een jaar of tien, dol waren op het ruilspel. “Elke zaterdag was het weer een feest en zeiden we tegen elkaar: ‘Kom, rennen! We gaan weer ruilen!’. We namen van huis een theezakje of een potlood mee en gingen zo onze hele wijk door. Het avontuur begon. Ons doel was om aan het einde van de zaterdagmiddag met een reep chocola weer huiswaarts te keren. Maar dat was voor ons niet zo’n moeilijke opgave, aangezien we altijd met smekende oogjes aan de deuren stonden. 

Op school keken we met het vak economie een documentaire over dit onderwerp. Daarmee was het onderwerp voor ons profielwerkstuk vastgesteld en bevestigd”, vertellen Emma en Laura

Met het profielwerkstuk willen Emma en Laura onderzoeken hoe de directe ruil-economie kan integreren in de huidige geld gedreven economie. Om dit te onderzoeken hebben zij een onderzoek opgestart. Ze willen namelijk aantonen dat de ruil-economie daadwerkelijk kan integreren in de economie.

Wie overtreft de Rheezerbelten?

 “We zijn begonnen met een stift van school en zitten nu op een all inclusive 4-gangen diner van bistro de Rheezerbelten ter waarde van 160,00. Wie overtreft deze ruil? Laat het weten door te mailen naar gj.post@hotmail.com!

Canadese guldenroede
Kindermiddag bij De Koppel Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 7 uur geleden