Video

Kinderen plantten vierde Tiny Forest

wo 24 november 2021 Hardenberg

Voor de basisschoolleerlingen van OBS De Expeditie in Hardenberg was het woensdag 24 november een speciale dag. Samen met IVN Natuureducatie en de gemeente plantten ze de vierde Tiny Forest in Hardenberg. Wethouder Mary Looman opende de feestelijke plantdag.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Wethouder Mary Looman: “Dit bos is niet alleen een prettige plek voorvlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek”. Een mini bos in de buurt zorgt ook voor de nodige verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. 

Gemeente Hardenberg is partner gemeente

De komende vier jaar wil initiatiefnemer IVN met hulp van de Nationale Postcode Loterij honderd Tiny Forests realiseren in Nederland. Gemeente Hardenberg is partnergemeente en maakt vier minibossen mogelijk. Basisschool De Expeditie is nauw betrokken bij het aanplanten en het beheren van het nieuwe mini bos. De kinderen gaan als Tiny Forest Rangers het bos beheren en leiden straks ook geïnteresseerden rond, met hulp van IVN en buurtgenoten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 18 uur geleden