Afbeelding
G. Brokelman

Diamanten Huwelijk: Gerrit van Faassen en Marrie van der Kamp

vr 26 november 2021 Hardenberg

Gerrit is geboren in Lutten en Marrie in De Krim. In 1955 kwam Marrie in Lutten te wonen en Gerrit dacht: “Zou dat soms het meisje voor mij worden?” Maar hij moest nog even een paar jaartjes geduld hebben. Tot een mooie Pinksterdag in 1960. Tijdens een uitstapje op de bromfiets raakte de verkering tussen de gezinsverzorgster en de timmerman aan.

Ze zetten er een beetje gang achter, want de verloving volgde op 1 april van het volgende jaar. Toen kwamen de trouwplannen. In die tijd was het moeilijk om aan woonruimte te komen en velen vonden woonruimte in een zogenaamde noodwoning of een verbouwde salonwagen, of gingen bij de ouders inwonen. De vader van Gerrit was sluiswachter op Sluis 7 en woonde met zijn dochter in het sluiswachtershuis. Een groot huis met een aantal leegstaande kamers. In goed overleg werd bij de provincie geïnformeerd of het toekomstige paar daarbij in mocht trekken en de toestemming kwam voor elkaar. Er mocht ook in vertimmerd worden. Dat kwam voor elkaar en er ontstond een mooie woonruimte.

Op 24 november 1961 trouwden ze in het gemeentehuis van Ambt Hardenberg en de kerkelijke inzegening volgde op zondag 26 november in de Hervormde kerk van Lutten. Ze kregen vier kinderen en twee kleinkinderen. Ze verhuisden verschillende keren en wonen nu al weer een paar jaar in een mooi appartement aan de Vecht.

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 3 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 9 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 9 uur geleden