Afbeelding

Oud-predikant Arjan Minnema presenteert gedichtenbundel ‘Dichte Vaart’

zo 24 oktober 2021 Hardenberg

Arjan Minnema schreef gedichten over het gedempte kanaal, maar ook over Balkbrug van vroeger en nu. Donderdag 21 oktober presenteerde hij zijn bundel Dichte Vaart in MFC Trefpunt. Minnema overhandigde een exemplaar aan Ingrid Franke, contactambtenaar van de gemeente Hardenberg, en projectleider Vechtdal Verbinding Age Frank Beuving.

“Het is niet alleen een gedichtenbundel, maar dankzij de prachtige foto’s van onder meer Johan Pielman en Henk Mannes is het ook een boekje geworden om naar te kijken. Het geheel vormt een prachtige combinatie”. Dat is mede te danken aan Annemieke Stegerman die het boekje heeft ontworpen. Zij vertelde de aanwezigen over de rode, in dit geval groene draad die door het boekje loopt. “Ik heb de verbinding gezocht tussen oud en nieuw. De kleur groen overheerst hierbij, want zowel de oude brug over de vaart als het nieuwe ornament op de onderdoorgang hebben die kleur”. De belangstellenden bij de presentatie konden de uitleg van de ontwerpster erg waarderen. Minnema heeft voor zijn boekwerk gebruikt gemaakt van lokale ondersteuning, zoals van de ontwerpster en fotografen. Het boekje is vanaf heden voor 7,50 euro te koop bij molen De Star, Bezoekerscentrum De Wheem, Huige Mode, MFC Trefpunt en bij Minnema zelf (Ennikstraat 5 in Balkbrug). Bestellen per mail kan ook via het emailadres: a.j.minnema@solconmail.nl.

De uitgifte van Dichte Vaart is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Hardenberg en Provincie Overijssel. “Ik denk dat het een heel leuk boekje is voor de mensen in en afkomstig uit Balkbrug”, zegt Arjan Minnema.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 7 minuten geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden