Afbeelding

Bladhekken voor het verzamelen van afgevallen bladeren

di 5 oktober 2021 Hardenberg

Vanaf vrijdag 22 oktober staan er weer bladhekken op verschillende plekken in de gemeente Hardenberg. Hierin kan blad, afkomstig van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin terecht is gekomen, worden gedeponeerd.

De bladhekken zijn uitsluitend bedoeld voor het blad van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin terecht is gekomen. Het storten van tuin- en ander (groen)afval of blad verpakt in plastic (vuilnis) zakken is niet toegestaan. Dit met het oog op het gescheiden aanbieden van het blad bij een verwerkingsbedrijf. Team Buitendienst haalt de bladhekken één à twee keer per week leeg.

De plaatsing van bladhekken betekent dat verzameld blad dat buiten de bladhekken wordt gestort op grasvelden of in bermen, niet meer door de gemeente wordt opgehaald. Ook is het verzoek om geen blad náást de bladhekken te storten, omdat dit het legen van de bladhekken bemoeilijkt. Bovendien is de kans groot dat het blad opnieuw in uw eigen of andermans tuin waait. De bladhekken blijven uiterlijk tot vrijdag 24 december staan.

Wilt u weten waar een bladhek bij u in de buurt staat? Op www.hardenberg.nl vindt u de complete lijst met locaties van alle bladhekken in de gemeente.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 15 uur geleden