Afbeelding
eigen foto

Stefan van Ballegooijen wint zilver op Nederlands kampiopenschap Judo onder de 18 jaar!

zo 19 september 2021 Hardenberg

Op zaterdag 18 september vond in Den Haag, het Nederlands kampioenschap judo onder de 18 jaar plaats.

In zeven districten in Nederland waren twee weken geleden plaatsingswedstrijden. De in de Krim wonende voor Judo Topsport Oost- Groningen uitkomende Stefan van Ballegooijen plaatste zich als eerste in de poule -73 kilo in het district Noord Nederland.

In  Den Haag liet Stefan zien dat hij zich met de top van Nederland kan meten. Stefan stond zelfverzekerd en beheerst op de mat. Tot aan de finale won Stefan al zijn wedstrijden overtuigend met een Ippon.

In de finale moest Stefan het opnemen tegen een judoka uit Den Haag.  Deze judoka wist Stefan met een schouderworp op zijn rug te gooien. Stefan verloor de finale en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Stefan kijkt terug op een mooi Nederlands kampioenschap en is zeer tevreden met het behaalde  resultaat.