Afbeelding
G. Brokelman

Opening brug Toeslagweg Loozen

wo 22 september 2021 Hardenberg

Op dinsdag 21 september vond de opening plaats van de brug aan de Toeslagweg in Loozen. Wethouder Lansink Rotgerink van de gemeente Hardenberg mocht als eerste met vrachtwagen en dieplader de gerenoveerde brug passeren en te openen. 

De gemeente Hardenberg heeft de primeur: bouwteampartners FiberCore Europe, Strukton, Nepocon en Van Heteren voerden in opdracht van de gemeente de eerste renovatie met de SUREbridge-methode uit. 

De brug over de Radewijkerbeek aan de Toeslagweg zou normaal gesproken worden gesloopt en vervangen. Door het unieke concept van SUREbridge kan de bestaande constructie echter behouden blijven. Dit levert een kostenbesparing op van ongeveer 50 procent ten opzichte van een normale renovatie. 

Het composiet versterkt de brug. Zodat deze ook geschikt is voor het toegenomen verkeer, en het zwaarder geworden landbouwverkeer. De werkzaamheden duurden slechts zes weken. Terwijl dat bij sloop en herbouw zeker het dubbele is. Daarmee is de overlast voor de omgeving beperkt. Voor informatie www.surebridge.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 7 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 8 uur geleden