Afbeelding
G. Brokelman

‘Rondje voor ’t Huis’ levert ruim 8000 euro op

za 11 september 2021 Hardenberg

Zaterdag 11 september werd voor de derde keer een sponsorfietstocht georganiseerd onder de naam ‘Rondje voor ’t Huis’ waarvan de opbrengst dit jaar ten goede zal komen voor de herinrichting van de huiskamer van het Hardenbergse hospice ‘t Huis aan de Vecht. “Plaggenmarsch Tuinmeubelen uit Hardenberg heeft zich aan deze tocht verbonden als hoofdsponsor en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. De ruim 60 deelnemers fietsten maar liefs 7.516,31 euro bij elkaar. Ook de oud papieractie van de Hessewegkerk kwam ook een cheque brengen van 1000 euro en bracht het totaalbedrag op maar liefs 8.516,31 euro. 

“Het werd een recreatieve fietstocht waaraan iedereen kon deelnemen (bijvoorbeeld als gezin maar ook leuk om eens samen met buren, collega´s of met vrienden en vriendinnen te doen) zeggen de enthousiaste leden van de organisatie Ina Heuver, Jan Hamhuis, Hendrik Jan Janssen en Aad Kolthof. 

“We hebben een hele mooie route van zo’n 40 km uitgezet. Het ging hierbij niet om hard fietsen of het eerste aankomen maar het is een recreatieve tocht waarbij je onderweg kon genieten van de mooie omgeving van Hardenberg. Er waren onderweg een aantal stopplekken waar de deelnemers even de mogelijkheid werd geboden om uit te rusten, wat kunnen eten of drinken en er eventueel ook nog wat interessants te bekijken is voordat zij weer verder fietsen”, zeggen Ina en Hendrik Jan.

De start was bij de Witte of Lambertuskerk in Heemse waar de inloop om 9.30 uur begint. Na een kop koffie / thee en een korte toelichting op de dag geven de mannen van OPA (Oud Papier Actie) om 10.00 uur het startschot. Uiteraard konden de deelnemers onderweg op een goede verzorging rekenen en was er een ‘pechploeg’ op de route die iemand met een lekke band weer snel op weg helpt. In de loop van de middag werd er ook gefinisht bij de Witte of Lambertuskerk waar er nog gelegenheid was voor een hapje en drankje. 

“Deelnemers betalen tien euro aan inschrijfkosten en het is verder de bedoeling dat zij zichzelf voor deze tocht voor minimaal twintig euro per persoon laten sponsoren door familie, vrienden, bedrijven en/of bekenden. Op deze manier willen we samen een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor de Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg”, zegt Ina Heuver, die eerder ook heeft meegewerkt aan de organisatie van de fietstocht voor Pink Ribbon in Hardenberg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 11 uur geleden