Afbeelding
G. Brokelman

Opening van het jongerencentrum

wo 15 september 2021 Hardenberg

Op vrijdag 24 september wordt het jongerencentrum Next Level officieel geopend. Vanaf 1 januari huurt De Stuw het pand aan de Gramsbergerweg 52 A in Hardenberg. De opening is op 24 september en de inloop is vanaf 15.00 uur. Het jongerencentrum wordt officieel geopend door burgermeester Offinga, jongerenwerker Kelly van Ginkel en jongere Doreen Olsman om 16.00 uur. Daarna is er de mogelijkheid om rond te kijken in en rondom het jongerencentrum. De dag zal tot ongeveer 21.00 uur duren.

“Sinds dat ik in Hardenberg werk als jongerenwerker, nu ongeveer 7 jaar, zijn we al bezig met een ontmoetingsplek voor jongeren. Maar het speelt volgens mij zeker al tien jaar. Al jaren geven jongeren aan dat ze graag een ruimte willen hebben waar ze terecht kunnen zonder dat ze daar worden weggestuurd. En nu is het eindelijk zover. En daar zijn we super blij mee”, vertelt Kelly van Ginkel, jongerenwerker bij De Stuw.

Het jongerencentrum is een initiatief van de jongeren zelf. “De jongeren waren erg gemotiveerd om bij te dragen aan dit jongerencentrum. Gemiddeld zijn hier vanaf januari zo’n dertig jongeren die meehelpen om het jongerencentrum op te knappen en die elkaar hier ontmoeten. Daarnaast zijn er nog heel veel jongeren op de skatebaan”, vertelt Luke Antonissen, jongerenwerker bij De Stuw. Er is een werkgroep gevormd door de jongeren. De werkgroep bestaat uit Doreen, Meike, Manon, Niels en Milan. “Het pand stond al tien jaar leeg. De muren zijn geverfd, er is een mooie wand met graffiti, de keuken is in elkaar gezet en er is een bar gemaakt. De banken zijn gemaakt met behulp van leerlingen van De Ambelt. Daarnaast hebben ook ouderen ons geholpen, waaronder Louis, eigenaar van het poolcentrum waar we voor januari waren gevestigd”, vertelt Luke. Tijdens de opening is er Silent Disco, DJ, Skate clinics, Pannakooi, sweeper, bumperball en een rodeo stier. 

“We hebben de afgelopen jaren altijd geprobeerd een onderkomen te hebben voor de jongeren. Zo heeft onder andere Nico Dekker het initiatief genomen bij de Boerderij in Baalder. Maar het was nooit helemaal van de jongeren zelf. Er zullen overigens wel activiteiten blijven in de Boerderij in Baalder. Daarnaast hadden we natuurlijk de plek bij De Stuw, maar ik denk dat de drempel voor de jongeren lager is dan bijvoorbeeld bij De Stuw”, vertelt Kelly.

“De afgelopen tijd zijn er ongeveer dertig jongeren actief bij het jongerencentrum. En dan tellen we nog niet de jongeren bij de skatebaan mee. Want ook hier zijn wij aanwezig om in gesprek te gaan met jongeren. De meeste jongeren weten dat we hier gevestigd zijn. En de jongeren zijn erg enthousiast”, vertelt Luke. “Het jongerencentrum is er in principe voor de jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar, maar we gaan dit niet controleren. De activiteiten worden bedacht voor en door de jongeren. Wij ondersteunen alleen de activiteiten. Het idee van de onlangs georganiseerde spooktocht komt van een jongere en zij gaan dit dan ook verder organiseren”, aldus Kelly.

Het jongerencentrum is geopend op maandag en dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en donderdag en vrijdag van 19.00 tot 21.30 uur. Dan is er een jongerenwerker aanwezig. “Jongeren moeten zich hier thuis voelen en graag naar toe gaan om elkaar te ontmoeten”, eindigen Kelly en Luke het gesprek.

Aanmelden voor de opening kan via de QR Code 

Afbeelding
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 43 minuten geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 51 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 16 Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
HVC buurtvolleybaltoernooi Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe aanmeetlocatie in Almelo Roessingh Revalidatie Techniek Partnerbijdrage 2 uur geleden