Afbeelding

Nieuw schoolgebouw Slagharen bij voorkeur op huidige locatie

do 26 augustus 2021 Hardenberg

Het ziet er naar uit het nieuwe gezamenlijke schoolgebouw van KBS de Kwinkslag en OBS de Regenboog in Slagharen gebouwd gaat worden op de huidige locatie van beide scholen. Voor zowel de gemeente als de schoolbesturen is dat de voorkeurslocatie.

De gebouwen in Slagharen, waarin KBS de Kwinkslag en OBS De Regenboog momenteel zijn gehuisvest, zijn toe aan vervanging. De basisscholen hebben daarbij de voorkeur uitgesproken voor een gemeenschappelijk schoolgebouw met één of twee bouwlagen dat minimaal ruimte moet bieden aan 300 kinderen. In overleg met de vertegenwoordigers van de schoolbesturen zijn in eerste instantie twaalf mogelijke locaties onderzocht. Daar bleven drie locaties van over: de huidige locatie aan de Vergouwlaan en twee locaties aan de Dr. Willemslaan, ten zuiden van de sporthal. Uiteindelijk is de huidige locatie dus overgebleven als voorkeurslocatie.

Deze locatie biedt voldoende ruimte voor de bouw van een nieuw gezamenlijk gebouw en om in de toekomst eventueel ruimte te bieden aan gerelateerde functies als een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Daar komt bij dat de sporthal op een steenworp afstand ligt en ook de ligging ten opzichte van de herkomst van de leerlingen gunstig is. Andere voordelen zijn dat de inrichting van het perceel en de ontsluiting zodanig op elkaar afgestemd kunnen worden dat langzaam verkeer (fietsende en lopende leerlingen) te scheiden is van het kiss & ride verkeer en parkeren. Bovendien kunnen parkeren en kiss & ride op het perceel zelf opgelost worden en hoeft dat niet meer op de openbare weg of op openbare parkeerplaatsen. Dat zal de veiligheid op- en rondom de schoollocatie ten goede komen. Ook planologisch heeft het voordelen om op de huidige locatie te bouwen. In tegenstelling tot de locaties aan de Dr. Willemslaan rust op deze locatie al de functie onderwijs en is dus geen nieuw bestemmingsplan nodig. Het enige nadeel is dat gedurende de sloop en nieuwbouw van de scholen een tijdelijke huisvesting nodig is.

Inpassing in de buurt

Belangrijk is dat de nieuwe scholen en de inrichting van het schoolterrein goed aansluiten bij het openbaar gebied en de woningbouw rondom de scholen. Bij het ontwerp van de school en de omgeving zullen daarom ook Plaatselijk Belang en omwonenden worden betrokken.

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 43 minuten geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 6 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 6 uur geleden