Lisa Scholtens in opperste concentratie tijdens één van haar partijen op het NK dammen.
Lisa Scholtens in opperste concentratie tijdens één van haar partijen op het NK dammen. Zainal Palmans

Lisa Scholtens Nederlands kampioen dammen

do 29 juli 2021 Hardenberg

Lisa Scholtens (16) uit Slagharen heeft haar slag geslagen op het Nederlands meisjeskampioenschap voor aspiranten. Dit titeltoernooi vond vorige week plaats in het Gelderse Huissen.

De prijzenkast van clubgenote Lisa is erg indrukwekkend. Lisa is vier keer Nederlands kampioene geworden in drie leeftijdscategorieën. Op 8-jarige leeftijd begon ze op de damclub van Hoogeveen de basisbeginselen van het dammen te leren. Haar damtalent werd als snel onderkend. Twee jaar later pakte ze bij de welpen haar eerste titel. Heden ten dage is zij één van de Nederlandse toptalenten bij het meisjesdammen.

Ze speelde op het NK-aspiranten meisjes een ijzersterk en bijna foutloos toernooi. Ze won vijf partijen en liet twee remises toe. Haar tegenstandsters hadden nauwelijks grip op haar giftige tactische en bijna angstaanjagende speelstijl. De ene na de andere dreiging kregen ze om de oren. “Het was een spannend toernooi. Mijn tegenstanders waren ook erg sterk en hebben veel ervaring”, blikt Lisa terug. “Ik zat goed in mijn vel. Alle wedstrijden was ik goed gefocust en hierdoor kon ik erg genieten van mijn eigen partijen”.

In de laatste ronde had Lisa winst nodig om de titel veilig te stellen en dat deed zij voortreffelijk. “Ik was enorm zenuwachtig. Gelukkig kwam ik goed uit de opening en kreeg ik daardoor controle over de partij. Mijn tegenstander zat daardoor aardig in de tang”.

Lisa bereidt zich nu goed voor op het Hoogeveen Open internationaal damtoernooi dat van 16 tot en met 21 augustus wordt gehouden in MFC de Magneet te Hoogeveen

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 11 uur geleden