Afbeelding

Volop woningbouw in kleine kernen, vrije kavels in De Meerstal

vr 18 juni 2021 Hardenberg

In de kleinere kernen worden de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd. Wethouder Martijn Breukelman: “We zetten alles op alles om sneller en meer te bouwen. Want er is veel vraag naar nieuwe woningen. Ook in de kleinere kernen, waar bijvoorbeeld jongeren aangeven dat ze graag in het dorp te willen blijven wonen”.

“Deze zomer geven we kavels uit in De Wieken in Lutten. En we bereiden plannen voor nieuwbouw voor in Sibculo en Mariënberg. We kijken ook naar nieuwe plekken om woningen te bouwen. Door sneller en meer te bouwen zorgen we voor een passende en betaalbare woning voor iedereen”, aldus Breukelman.

24 nieuwe woningen in ’t Refter in Sibculo

In Sibculo is al een plan voor woningbouw. Maar er is nog meer vraag naar woningen. Daarom heeft de gemeente een plan gemaakt voor de bouw van extra nieuwe woningen in gebied ‘t Refter. Dit gebied ligt aan noordkant van Sibculo. Tegenover de Plashofstraat en langs de Gemeenteweg.

Er is plek voor maximaal 24 nieuwe woningen. Het gaat om: 10 twee-onder-een-kapwoningen5 vrijstaande woningenEen blok van 4 rijwoningen voor sociale huurEen blok van 5 rijwoningen voor senioren

Rijwoningen voor sociale huur en voor senioren

Wethouder Martijn Breukelman: “In ‘t Refter wordt gebouwd voor gezinnen, voor starters op de woningmarkt en voor ouderen. De gemeente geeft vrije kavels uit voor de twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woningen. Met Vechtdal Wonen hebben we afspraken gemaakt over de bouw van rijwoningen voor sociale huur en voor senioren.”

Om woningbouw in ‘t Refter mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het ontwerp van het bestemmingsplan is klaar en ligt vanaf 17 juni zes weken ter inzage. Belangstellenden kunnen het ontwerp-bestemmingsplan op 5 juli tijdens een inloopbijeenkomst tussen 17.00 en 19.00 uur bekijken. Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan tot 25 juni door te mailen naar of wilma.smilde@hardenberg.nl te bellen naar 0523 289 351.

Inschrijven voor een kavel in De Meerstal II in Kloosterhaar

Belangstellenden kunnen zich tot en met vrijdag 16 juli inschrijven voor een kavel in woonwijk De Meerstal in Kloosterhaar. In deze ronde geeft de gemeente 16 kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Het gaat om:

2 kavels voor een vrijstaande woning. Een kavel voor een vrijstaande woning kost € 170 per vierkante meter exclusief 21 % btw.14 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 165 per vierkante meter exclusief 21 % btw.

De loting en toewijzing van de kavels is na de zomervakantie gepland in september 2021.

Vrije kavels in De Wieken in Lutten

In De Wieken II in Lutten geeft de gemeente deze zomer 9 vrije kavels uit:

5 kavels voor een vrijstaande woning. Een kavel voor een vrijstaande woning kost € 170 per vierkante meter exclusief 21 % btw.4 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 165 per vierkante meter exclusief 21 % btw. 

De inschrijving voor De Wieken sluit op donderdag 24 juni 2021 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.  De loting en toewijzing vindt nog voor de zomervakantie plaats.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier voor een kavel in De Meerstal II of De Wieken II in Lutten staat op www.hardenberg.nl/kavels. Hier staan ook de kaveltekeningen en is meer informatie te vinden.

Belangstellenden voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven zich samen met een medebouwer als koppel (bouwer en medebouwer) in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden, kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er meer mensen op zoek naar een medebouwer.  

Woonteam

Meer weten of wilt u op de hoogte blijven van de plannen voor woningbouw? Mail of bel met het Woonteam: woonteam@hardenberg.nl of 14 0523.

Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 17 uur geleden