Afbeelding

Eind aan contant betalen bij parkeerautomaten

do 10 juni 2021 Hardenberg

Het zoeken naar muntgeld om de parkeerautomaat te betalen wordt verleden tijd. De gemeente Hardenberg gaat definitief over tot de aanschaf van cashless parkeerautomaten. Daarmee bespaart de gemeente in tien jaar tijd bovendien zo’n 100.000 euro.

Als gevolg van de moderne techniek wordt contant betalen bij de parkeerautomaat overal toch al steeds minder populair. In steeds meer steden kunnen mensen gebruik maken van parkeerapps en waar nog wel bij een automaat betaald moet worden, gebeurt dat doorgaans digitaal. Parkeerautomaten zonder cashmodule zijn bovendien goedkoper in de aanschaf en voordeliger in het gebruik. Bij de behandeling van het parkeerbeleid in de gemeenteraad werden er vragen gesteld over het voornemen om cashless parkeerautomaten aan te schaffen en werd het college gevraagd om de Participatieraad bij het voorstel te betrekken. Op 26 mei heeft de Participatieraad laten weten geen bezwaar te hebben tegen cashless parkeren.

Goedkoper

Uit de aanbesteding blijkt dat het aanbieden van de mogelijkheid om contant te betalen de nodige extra kosten met zich meebrengt. Een automaat met cashmodule kost 786 euro meer dan een cashless automaat. Bij een totaal van 27 automaten gaat het dus om 21.222 euro extra. Daar komt bij dat het legen van de automaten jaarlijks ongeveer 8.000 euro kost. De automaten hebben een geschatte levensduur van minstens tien jaar. In totaal zou de aanschaf en het legen van de cashmodules in die tien jaar dus zo’n 100.000 euro meer kosten dan wanneer de gemeente kiest voor cashless automaten.

Canadese guldenroede
Kindermiddag bij De Koppel Hardenberg 21 minuten geleden
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 7 uur geleden