Afbeelding

Subsidies voor cbs Marsweijde en cbs Vlinder

ma 31 mei 2021 Hardenberg

De initiële inrichting van basisscholen met onderwijsleerpakketten en meubilair valt onder de gemeentelijke zorgplicht voor de onderwijshuisvesting, zoals die in de Wet op het primair onderwijs is vastgelegd. Basisschoolbesturen ontvangen geld van het rijk voor de vervanging van deze zaken. Daarop kan de gemeente dus niet worden aangesproken. Basisscholen cbs Marsweijde en cbs Vlinder hebben te maken met groei van het aantal leerlingen. Het bestuur van beide scholen, de Stichting Chrono, verzoekt de gemeente om bekostiging van de uitbreiding van de eerste inrichting.

De uitbreiding van de inrichting stelt de scholen in staat het onderwijs goed vorm te geven. Op basis van de meest recente officiële teldatum (1-10-2020) is de uitbreiding passend.

Cbs Marsweijde had op de teldatum 443 leerlingen en kan daardoor normatief 19 groepen vormen. In het verleden is subsidie verstrekt tot en met 18 groepen. Uitbreiding met 1 groep is dus passend.

Cbs Vlinder had op de teldatum 205 leerlingen en kan daardoor normatief 9 groepen vormen. In het verleden is subsidie verstrekt tot en met 8 groepen. Uitbreiding met 1 groep is dus ook hier passend.

Bij de vaststelling van de jongste actualisatie van het IHP heeft de raad de benodigde middelen voor de uitvoering van jaarschijf 2021 beschikbaar gesteld. Voor beide subsidies 17.800 euro is volledige dekking aanwezig. Schoolbestuur Chrono is als subsidieontvanger zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van de benodigde leermiddelen en het meubilair.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 14 uur geleden