Afbeelding
G. Brokelman

Succesvolle handbal clinic in Hardenberg

za 8 mei 2021 Hardenberg Handbalvereniging Hardenberg

Luna Schuldink, zestien jaar en woonachtig in Hardenberg, is de initiatiefneemster voor een eventuele handbalclub in de gemeente Hardenberg. Al lange tijd wil ze graag op handbal dus maakt ze zich sterk voor een handbalvereniging in Hardenberg.

Ze heeft contact gezocht met Nederlandse Handbal Verbond (NHV) Met als resultaat dat er zaterdag 8 mei is gestart met een reeks van clinics. Zelf heeft ze de oproep gedaan om deel te nemen en zo is er een groep gevormd. “De clinic was superleuk. Iedereen was enthousiast”, vertelt Luna.

De clinic begon met een warming-up en daarna werden ‘beginners’ oefening gedaan. “Niemand had ooit eerder gehandbald, dus voor iedereen was het nieuw. Aan het eind hebben we een wedstrijd gespeeld van twee keer zes minuten. Er was goed overleg en iedereen was fanatiek”. De handbal clinic werd gegeven door Edwin Kippers, talententrainer Handbalacademie in Papendal, en zijn zoon Morris, één van de talenten. De clinic vond plaats op het korfbalveld van Juventa aan de Kruserbrink. “De tweede en derde clinic wordt gegeven in sporthal de Beek en vinden plaats op 15 en 29 mei, als de coronamaatregelen het toelaten”, vertelt Luna. Alle deelnemers kregen een handbal zodat ze thuis kunnen oefenen. Daarnaast kregen de deelnemers een T-shirt met het logo van de handbal. “Iedereen heeft zin in de volgende keer”, aldus Luna. Wil je helpen om komend seizoen misschien een nieuwe vereniging op te richten, enkele trainingen te verzorgen, of nieuwe leden te werven? Stuur hiervoor even een mailtje naar informatie@handbal.nl. of luna.schuldink@gmail.com. Voor meer informatie kun je eerst even een kijkje nemen op www.handbal.nl/.../mooi-initiatief-handbal-in...

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 5 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 6 uur geleden