Afbeelding

Priet Proat (Tirza van Zandwijk)

za 17 april 2021 Priet proat Priet Proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’.

Ik ben Tirza van Zandwijk. Ik ben opgegroeid in De Krim en woon nu 2,5 jaar in Hardenberg samen met mijn vriend en 2 katten. Ik werk 5 dagen in de week op basisschool Cantecleer in Kloosterhaar. Ik ben leerkracht van een hele leuke groep 3/4.


Tirza van Zandwijk

Een Relatie?

Ik heb 5 jaar een relatie met mijn lieve vriend Luuc. Op 28 mei 2021 gaan wij trouwen!

Wat doe je in je vrije tijd?

Naast mijn werk, geef ik 2 avonden in de week acrogym-training aan een hele sportieve groep meiden bij Gv Gramsbergen! Ook sport ik zelf graag in de avonden en vind ik het leuk om in het weekend een lange wandeling te maken. Ik heb sinds de COVID-19 uitbrak een nieuwe hobby: kamerplanten. Ons huis gaat steeds voller staan met planten en ik ben ook daar druk mee om die te onderhouden. Ook ga ik graag langs bij familie of vrienden en zoek ik de gezelligheid op.

Wanneer heb je voor het laatste gelachen?

Op het moment dat ik deze vraag beantwoord, heb ik net een dagje voor de klas gestaan. Ik word altijd heel enthousiast van de kinderen die ik les mag geven. Ook kan ik enorm lachen om opmerkingen of grappen die de kinderen maken. Zo is het elke dag een feest om voor de klas te staan, want elke dag lach ik samen met mijn leerlingen om de gekste dingen!

Waar word je vrolijk van?

Ik word van heel veel dingen vrolijk: zoals hierboven benoemd word ik vrolijk van de kinderen in de klas, maar ook heb ik hele leuke collega’s waar ik goed mee kan praten en kan lachen. Ik word blij als ik thuiskom en ik zie mijn vriend, onze katten en ons mooie huisje. Ik ben niet graag alleen en vind het heel fijn als ik positief ingestelde mensen om me heen heb!

Ik heb een hekel aan?

Ik heb een heel erg hekel aan beestjes. Een muis is prima, maar álles dat kleiner is dan een muis vind ik vreselijk. Het maakt niet uit of het vliegt, kruipt of stil staat. Ook al zie ik een pluisje op de grond, wat vanaf mijn ooghoek op een beestje lijkt, schrik ik enorm. Ik word meteen draaierig en misselijk als ik een beestje zie of er al aan denk.

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Als ik thuiskom, dan zie ik mijn katten Stelvio en Giulia al door het raam van de voordeur op mij wachten. Zij worden eerst flink geaaid! Dan is het meestal tijd om eten te koken (niet mijn favoriete bezigheid) en ga ik tussendoor stofzuigen en de planten verzorgen.

Wie verdient een lintje en waarom?

Het eerste dat mij te binnen schiet is de Activiteiten Commissie van Cantecleer. Zij zijn altijd heel betrokken en regelen van alles voor de school en de kinderen. Zelfs tijdens de nare periode dat we in lockdown zaten, dacht de AC altijd met ons mee. Ze hebben altjid goede ideeën en helpen altijd bij het organiseren van verschillende activiteiten op onze school.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 15 uur geleden