Afbeelding

Energiefonds

wo 19 januari 2022 even sToren

U bent goed geweest voor mij. Na mijn jeremiade over het financieel onheil dat, van gas tot glas, ons eind vorig jaar achtervolgde, ben ik werkelijk warm door u bedacht. Links en rechts werd me aangeraden crowdfunding te starten. Eén van u vroeg zelfs mijn banknummer (NL13INGB1121121313 t.n.v. A.H. Verbree. Dank u). Zoveel goedheid verdient het te worden gedeeld. Lees mee:

Toen een dorpsgenoot mij, ondanks mijn voornemen de rest van 2021 binnen te blijven, toch eind december met een snoekhengel langs de waterkant ontwaarde en ik bekende voor het avondeten op jacht te zijn, bood hij spontaan aan dat mijn vrouw en ik bij hem mochten aanschuiven.

Ook was er iemand die zijn (aan hem terecht toegekende) titel van ´grootste zeur in de omgeving´ belangeloos aan mij wilde overdragen. Dat ging niet door, vast omdat het team van Mercedes daar nu recht op heeft. De klapper kwam uit Bruchterveld. Uit die pas ontgonnen streek bereikte mij een bericht met de hartverwarmende tekst: ´onze oprechte deelneming´. U begrijpt: die heb ik ingelijst.

Inmiddels is het 2022 en heb ik onze vriezer gevuld met snoek en snoekbaars (weet iemand nog ergens paling te zitten, dan houd ik mij aanbevolen). Ik schat dat wij de lente gaan halen, zonodig schiet ik een paar van die rotganzen.

Voor ons geen zorgen. Voor anderen helaas wel. De gemeente Hardenberg broedt op een energiefonds om wie in ´22 onevenredig wordt getroffen door de stijgende energiekosten te helpen. Gemeente Hardenberg, andere gemeenten, organiseer dit zo dat wie de beloofde tegemoetkoming van het rijk niet nodig hebben kunnen meehelpen dat fonds te vullen.

Adrian Verbree

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 7 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 15 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 16 uur geleden