Afbeelding

Kerst ’21

za 25 december 2021 even sToren Kerstbijlage 2021 Omarmen

Ik probeer in de stemming te komen voor kerst, maar het kost me meer moeite kost dan andere jaren. Ondanks alle positieve ontwikkelingen op familiair en zakelijk gebied lukt het me maar moeilijk om in de juiste ‘mood’ te komen.

Nu moet ik bekennen dat ik wat gevoelig ben voor de winterblues, want die korte dagen met dat grauwe weer zorgen ervoor dat mijn biologische klok ietwat van slag raakt. Ook dat hele coronagedoe maakt me nu niet bepaald vrolijker en soms word ik er ronduit droevig van om te zien hoe een samenleving, en dan vooral de mensen om me heen, worstelen om balans te vinden en verdeeld raken om dingen als mondkapjes, QR-codes en 2G maatregelen.

Nu zijn we hier in het oosten nogal nuchter, maar toch, als je goed kijkt, zie je relaties verstoord worden en families verdeeld raken. Ik zie het op mijn werk, de eindeloze discussies met niet-mondkapje-dragende klanten, de stress bij de werknemers met een zwakkere gezondheid wanneer iemand weer eens vindt dat hij zich niet aan de regels hoeft te houden. En aan de andere kant de stress bij de ongevaccineerden die zich buitengesloten voelen van familie en vrienden. 

Om nog maar te zwijgen over alle andere narigheid in de wereld, de hongersnood in Afghanistan en die duizenden vluchtelingen die in de kou zitten te vernikkelen aan de grenzen van Europa. Vooral de kinderen die ik daartussen zag zitten kwamen echt bij me binnen. Soms zou ik dan ook willen dat ik Delete kon toetsen op een magisch toetsenbord en dat daarna alle narigheid weggetoverd was uit de wereld.

Naja, zo’n toetsenbord heb ik niet, die heeft niemand. Dus kruip ik maar weer met mijn langzaam wegtrekkende winterblues in mijn eigen bubbel waar het warm en goed is. Maar het blijft me wel dwarszitten dat ik er niets aan kan doen. Nou ja niets? Ik kan natuurlijk wel iets veranderen aan de wereld. Dat kleine stukje om me heen waar ik wel invloed op heb. Simpelweg door me bewust positief te blijven opstellen, openhartig te zijn en me echt van niemand af te sluiten. 

Prettige kerst,

Rudi Bults

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 5 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 12 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 13 uur geleden