Afbeelding

Kutkop

wo 28 juli 2021 even sToren

Ellende voor collega Bert Nonkes: langdurig geplaagd door een hernia. Pijn kluistert hem aan huis en toetsenbord. Dat het snel verleden tijd mag zijn! Bert durft - heerlijke zelfspot - de straat niet op: zijn hernialoopje zou hem komen te staan op de verdenking van openbare dronkenschap of een mentaal defect. Ook verwacht hij door jeugd te zullen worden uitgelachen.

Ik vrees dat hij met dit laatste deels gelijk heeft. Onlangs daalde mijn broer, werkzaam in het onderwijs, met een klas uit Groningen af naar pretpark Slagharen. Het is een zwaar vak. Op zeker moment wilde hij dan ook even bijkomen. Hij zag een tafeltje waar nog ruimte was. Hij vroeg de er al zittende meisjes: ‘Kan ik hier zitten?’ Dat was prima. Even later kwam er een puber naar het tafeltje. Hij zei tegen mijn broer, mid vijftig: ‘Oprotten: wij zitten hier’. Mijn broer keek hem minzaam aan en zei: ‘Pardon?’ 

‘Ik zei oprotten, mongool. Wij zitten hier’. 

Mijn broer wachtte even, zei toen: ‘Dat dacht ik niet’.

‘Hou je bek, met je kankerkop en flikker op’. 

‘Zo’, reageerde mijn broer, ‘waar heb jij zulke moeilijke woorden geleerd?’ Waar hij zich gvd met zijn tyfuskloten kutkop mee bemoeide. Het moest dus een school zijn met veel aandacht voor taalbeheersing. Het jongmens liet nog meer woordkunst horen, waaruit, tussen het moeilijks door, duidelijk werd dat meneer studeerde aan een school in Hardenberg. Hmm, dat kon de bron van zijn taalschat dus niet zijn. Misschien een vorm van thuisonderwijs? Of bijeffect van zijn ´social´ media wereld? Terwijl ik hierover nadacht, kreeg ik een visioen. Ik keek vijf jaar vooruit en zag het iets groter gegroeide monstertje op Mallorca; druk bezig iemand dood te schoppen.

Adrian Verbree

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 2 uur geleden