Afbeelding
De Toren

Kat&Co beste quizzers

ma 8 maart 2021 Hardenberg

‘Op Marktplaats zetten’, grapt Vincent Kat uit Dedemsvaart over de wisseltrofee, die hij met zijn team Kat&Co heeft gewonnen bij de Sport en Cultuur Pubquiz van de gemeente Hardenberg. Dinsdag kreeg hij de prijs uitgereikt door gemeentelijk sportcoördinator Marcel Smid. Behalve de wisseltrofee won Team Kat ook een zwemkaart, bonnen voor een bioscoopbezoek en bonnen voor een bezoek aan theater De Voorveghter. 

De Pubquiz over Sport en Cultuur in de gemeente Hardenberg werd vorig weekend online gehouden met Douwe Hoekstra en Berrie Lammers uit Dedemsvaart als presentatoren. Met de deelname van tientallen teams uit de hele gemeente werd het een groot succes. 

Volkslied

Team Kat&Co werd gevormd door moeder Germa, vader Jan Hermen, broer Matthijs en Vincent Kat himself als teamcaptain. ‘De moeilijkste vraag vond ik die over het Hardenbergs volkslied door Bert Nonkes. Daar hadden wij nog nooit over gehoord en die hadden we in eerste instantie dan ook niet goed’, lacht Vincent.

Fanatiek

Het was zijn idee om als gezin mee te doen aan de quiz, wat meteen in goede aarde viel bij zijn gezinsgenoten. ‘We hebben er een gezellige avond van gemaakt, maar wel met het nodige fanatisme, want als je ergens aan meedoet, wil je natuurlijk ook winnen’, vindt de 20-jarige Dedemsvaarter. Hij wist naar eigen zeggen zelf het meeste van de muziekvragen. ‘Mijn broer wist als sportleraar veel sportvragen goed te beantwoorden. Pa wist met name de vraag over het lelijkste gebouw van Nederland, want hij was destijds betrokken bij de voorbereidingen voor de bouw van ‘dit prachtige gebouw’, vertelt Vincent, die zijn moeder prijst om haar algemene kennis.

Gezamenlijk succes

‘Iedereen voegde eigenlijk wel iets toe. We hebben het uiteindelijk samen gedaan’, meent Vincent. Hij verheugt zich op het moment dat de lockdown wordt opgeheven en de prijzen ingewisseld kunnen worden. Voor de wisseltrofee voorziet hij een plekje in de vensterbank op zijn slaapkamer. ‘In elk geval tot volgend jaar wanneer we natuurlijk gaan proberen om de titel te prolongeren’, lacht Vincent.

youtube url=’ ‘
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 15 uur geleden