Afbeelding

Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

zo 16 januari 2022 Coevorden

Het Stedelijk Museum Coevorden heeft besloten om op dinsdag 18 januari om 9.30 uur haar deuren weer permanent te openen voor bezoekers. Ondanks de verlenging van de lockdown voor culturele instellingen ziet het Museum dit als een belangrijk statement.

Directeur Rik Klaucke: “Het besluit van de regering om culturele instelling niet de mogelijkheid te geven om te openen voelt teleurstellend en onterecht. Wij zien geen verschil tussen een commerciële doorstroomlocatie als een Bijenkorf en een culturele doorstroomlocatie als een museum. Wij hebben bewezen een veilige locatie te zijn waar mensen kunnen ontspannen en kunnen genieten van geschiedenis en kunst. Middels het opengaan van ons museum willen we bezoekers weer deze mogelijkheid bieden. Wij hopen dat ook andere culturele instellingen zich hierdoor gesterkt voelen en weer opengaan voor het publiek. Tevens wil ik benadrukken dat dit besluit ook een uitnodiging is aan de politiek om te kijken wat er wel mogelijk is in plaats van hele sectoren over één kam te scheren. Dat maakt meer kapot dan dat het oplevert. Laten we vooral in gesprek blijven en de samenwerking en verbinding aan blijven gaan in plaats van in zwart-wit te blijven denken. Maar voor nu vinden wij het niet meer voldoende om het alleen bij woorden te laten maar is het ook nodig om een signaal in de praktijk af te geven”.

Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden maar worden wel gevraagd anderhalf meter afstand te houden, een mondkapje te dragen en zich verder te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Momenteel is naast de vaste collectie van het Stedelijk Museum Coevorden ook nog de tentoonstelling ‘Smalt-Podagristen’ in het museum te zien.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 8 uur geleden