Afbeelding

Regenboogviering in de Stadskerk

do 7 oktober 2021 Coevorden

Op zondag 10 oktober staat de kerkdienst in de Stadskerk (Kerkstraat 6, Coevorden) in het kader van de Regenboogweek. Deze Regenboogviering heeft als thema ‘liefde: oordeel niet’. De dienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom. Voorganger is Ds. Henriëtte Kauffmann-Schaap. 

De Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk willen met deze dienst een bijdrage leveren aan een houding van respect en liefde voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of identiteit. Tijdens de viering wordt de noodzaak van acceptatie van minderheden en respect voor LHBTI’s verklaard vanuit de bijbel. Ook wordt het lied ‘ongestraft mag liefde bloeien’ gezongen. Dit lied geldt in de Nederlandse kerken als reactie op de intolerante houding van sommigen, binnen en buiten de kerk. 

Napraten

Na afloop van de Regenboogviering is er gelegenheid om met een kop koffie of thee na te praten over de dienst. 

Het Diversiteitsplatform Coevorden

Het diversiteitsplatform bestaat uit leden van verschillende raadsfracties, de Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundige betrokkenen en maartschappelijke organisaties. Het diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit discriminatie en acceptatie, met name op gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. We doen voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden, Culturele Gemeente van Drenthe 2021 – 2022.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 10 uur geleden