Afbeelding

Slag om Coevorden gaat niet door

ma 23 augustus 2021 Coevorden

Voor het tweede jaar op rij heeft de Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden moeten besluiten om de Garnizoensdagen met de Slag om Coevorden niet door te laten gaan. Met de maatregelen van de overheid en de info van de gemeente is het evenement niet in de goede omvang te organiseren.

In het laatste weekend van augustus zou Coevorden drie dagen lang terugkeren naar 1672. Bij de stadsgracht zouden kanonnen bulderen en schoten worden gelost met musketten. Honderden re-enacters vanuit heel Europa zouden hun kampementen in het Van Heutszpark opslaan om bij de stadsgracht strijd te leveren. Naast de re-enacters zou ook 12 Infbat AASLT Regiment Van Heutsz aanwezig zijn om demonstraties te verzorgen. Ook waren twee reünieorkesten van de koninklijke landmacht uitgenodigd.

Nu het evenement opnieuw niet kan doorgaan, kijkt de organisatie al vast vooruit naar 2022: “Met al het voorwerk gedaan voor 2021 gaan we met veel energie en enthousiasme werken aan de speciale editie in het herdenkingsjaar 2022. Het 350-jarig herdenkingsfeest van het ontzet van Coevorden in 1672, zal op 26, 27 en 28 augustus 2022 met de Slag om Coevorden groots gevierd en herdacht worden”.

Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 30 minuten geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopuurtje Media Ukkie Dagen Hardenberg 2 uur geleden