Afbeelding

De toeristentrein gaat weer rijden in Coevorden

ma 9 augustus 2021 Coevorden

Na een jaar afwezigheid wegens de RIVM-maatregelen is sinds vrijdag 6 augustus het toeristentreintje weer terug in Coevorden.

Het treintje werd voor het eerst gelanceerd in 2019 in samenwerking met CenterParcs de Huttenheugte en Binnenstad Coevorden. Dit jaar is er geen start- en eindpunt Centerparcs wegens een grondige renovatie waarbij het park gesloten zal zijn. Volgend jaar zal CenterParcs weer meedoen.

Dit jaar rijdt het treintje door de Vestingstad Coevorden voor toeristen, bezoekers en inwoners. Onderweg vertelt de chauffeur het verhaal van Coevorden. Start- en eindpunt is het Arsenaal (Haven 4) te Coevorden. De tijden en dagen zullen zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om: 11.00, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Entree is gratis.

Om het treintje te kunnen laten rijden was onder andere stalling nodig. Binnenstad Coevorden is IVM, Instituut voor Veiligheid en Milieu, erkentelijk voor het beschikbaar stellen van hun hun terrein en daarnaast diverse sponsoren die het rijden van het treintje mogelijk maken en niet te vergeten de enthousiaste groep vrijwilligers die chauffeur zijn op het treintje.

Afbeelding
Vrolijke gedichten en muziek in Theaterschuur Linde Hardenberg 11 minuten geleden
Afbeelding
Mannenavond in teken van Jiddu Krishnamurti Hardenberg 31 minuten geleden
Afbeelding
Elvis dienst Hardenberg 55 minuten geleden
Afbeelding
Wishbone Ash (UK) speelt in de Gashouder Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde jaarvergadering met terug- en vooruitblik Hardenberg 1 uur geleden