Vestingstad Burger en Commandant.
Vestingstad Burger en Commandant.

Programma Slag om Coevorden krijgt vorm

do 10 juni 2021 Coevorden

Het programma voor de Slag om Coevorden neemt vastere vorm aan. Diverse Nederlandse en buitenlandse groepen hebben zich inmiddels aangemeld om aan de Slag om Coevorden deel te nemen. Zoals het zich nu laat aanzien en uitgaande van verdere versoepelingen van de coronamaatregelen zullen enkele honderden re-enacters de tijden van het rampjaar 1672 bij de Coevorder gracht doen herleven.

Ook 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment van Heutsz heeft weer toegezegd om naar Coevorden af te reizen. Spectaculair zal dan ook de strijd zijn tussen de re-enacters en 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment van Heutsz. Voor de zaterdag staan optredens van het Reünie Orkest Artillerie op het programma. Voor zondag 29 augustus is het Reünieorkest Regiment van Heutsz uitgenodigd.

Schutterij van Koeverden

Volgens een strak tijdsschema zijn bij de leden van de Schutterij van Koeverden zaterdag 21 mei de maten genomen voor het nieuwe ‘Coevorder tenue’. De schutterij zal, als er geen tegenslagen komen de tenues tijdens de Slag om Coevorden presenteren.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 9 uur geleden