Akkerhommel op witte klaver.
Akkerhommel op witte klaver. Stefan Pronk

Online lezing: bescherm de wilde bij

di 18 mei 2021 Coevorden

Bent u benieuwd hoe u bij het beheer en de inrichting van een natuurterrein, erf of buurtpark rekening kunt houden met wilde bijen en andere insecten? Meld u dan aan voor de online lezing ‘Bescherming van wilde bijen in tuin en landschap’ op donderdag 27 mei, van 19.30 tot circa 21.15 uur.

De helft van de ongeveer 360 bijensoorten in Nederland is bedreigd. Dit heeft gevolgen voor bijen, voor andere diersoorten en zelfs voor de mens. Bijen zorgen namelijk voor de bestuiving van 80% van onze eetbare gewassen en wilde planten. Het gebrek aan voedsel- en nestgelegenheid is de grootste bedreiging voor de wilde bij.

Tijdens de lezing neemt Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe u mee in het leven van de wilde bij. De levenswijze, herkenning en de relatie tussen wilde bijen en bloeiende planten komen aan bod. Daarnaast krijgt u praktische tips over maatregelen die u kunt nemen om wilde bijen en andere insecten te helpen. Denk daarbij aan het creëren van nestelplekken, het planten van bij-vriendelijke bomen en struiken en het ontwikkelen en beheren van bloemrijke weiden en bermen. Deze kennis kunt u gebruiken voor het beheer of (her)inrichting van uw eigen buurtinitiatief, natuurterrein of tuin.

Opgave

In de agenda op www.lbdrenthe.nl/agenda-drenthe vindt u een inschrijfformulier. Hiermee kunt u zich aanmelden. Deelname is gratis. De lezing wordt gehouden via het programma MS Teams. Een aantal dagen voor de lezing ontvangen de deelnemers een deelnemerslink.

Excursie

In navolging van de lezing organiseert Landschapsbeheer Drenthe op zaterdag 28 augustus een excursie over de bescherming van wilde bijen. Hier volgt later meer informatie over.

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 10 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 10 uur geleden