• Alles
  • (21)
    Evenement

GASHOUDER THEATER - Rosa da Silva - Daar moet je heen

zaterdag 9 oktober 20:15 t/m 22:15 uur

Nieuw cabarettalent Rosa da Silva presenteert in de Gashouder Dedemsvaart haar Portugese temperament + Drentse nuchterheid uit… Klazienaveen.   

Rosa da Silva heeft een Portugese vader en een Nederlandse moeder en groeide op in… Klazienaveen. Met een hoofdrol in â€˜Anne’ en hoofdrollen in o.a. de succesvolle musicals 'De Tweeling' en 'RENT' en in muziektheatervoorstelling 'Het Pauperparadijs' bewees Rosa haar talent. Ze won overtuigend de Jury- èn Publieksprijs van het Amsterdam Kleinkunst Festival 2019 en stapt nu vol enthousiasme en met open vizier de cabaretwereld in met haar eerste cabaretvoorstelling.

Als kind deed Rosa mee aan Henny Huisman’s Mini Playbackshow, waar werd gelachen om haar geboortedorp Klazienaveen. Na al die jaren vindt Rosa het de hoogste tijd om zaken eens goed recht te zetten! In hoog tempo wisselen Portugees temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Rosa’s schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en leggen op komische wijze de clichéstrijd tussen stad en platteland bloot. Haar liedjes schreef Rosa samen met o.a. Daniël Lohues, wat haar een A.M.G. Schmidtprijs 2020 nominatie opleverde. Het is wel duidelijk: DAAR MOET JE HEEN!

Informatie en kaartverkoop www.gashouder-dedemsvaart.nl.


deel deze activiteit