Jannie Klinkenberg is supertrots op haar eerste boekje: 40 weken groeien met kleine gedichtjes voor aanstaande moeders
Jannie Klinkenberg is supertrots op haar eerste boekje: 40 weken groeien met kleine gedichtjes voor aanstaande moeders Jannie Klinkenberg

Oma Jannie schrijft gedichtenboekje

di 25 januari 2022 Dedemsvaart

Volgens insiders heeft ze overal pen en papier liggen om gedachten die ze heeft meteen op te schrijven. Gedachten, die in 2020 vooral de aanstaande geboorte van haar eerste kleinkind behelsten. Het resulteerde uiteindelijk in haar eerste boekje; 40 weken groeien...met kleine gedichtjes voor aanstaande moeders. De 64-jarige Jannie Klinkenberg uit Dedemsvaart is er met recht trots op.

Het is inmiddels 1 jaar en 8 maanden geleden dat haar kleindochter Yoni is geboren. Het boekje van oma Jannie zag onlangs het levenslicht. Uitgever Boekscout was er meteen laaiend over en bracht het uit.  Het boekje is nu te koop bij onder andere Boekscout, Primera en bij de nieuwe streekproductenwinkel Dina’s Plus in Dedemsvaart. “Het past daar prima, want ik ben zelf ook een streekproduct,” lacht Jannie. 

Doe eens gek!

De Dedemsvaartse heeft naar eigen zeggen altijd al geschreven. “Ik schreef altijd vooral veel over verdrietige zaken. Gedichtjes van mij zijn ook wel eens voorgelezen op begrafenissen, maar verder deed ik er eigenlijk niks mee. Mijn kinderen zeiden wel eens dat ik wat vrolijker moest doen. Toen mijn eerste kleinkind zich aandiende en ik elke week een berichtje van mijn schoondochter kreeg over de voortgang van de zwangerschap maakte ik daar verschillende gedichtjes van. Een zoon opperde toen dat ik daar wat mee moest doen. Ik zag het eerst als flauwekul, maar toen ik over Boekscout hoorde dacht ik: doe eens gek. Ik stuurde mijn teksten op en er kwamen meteen enthousiaste reacties op terug. Uiteindelijk heb ik alles zelf gedaan. Ook tekeningen bij de gedichtjes gemaakt. Ik kan eigenlijk helemaal niet tekenen, maar heb het toch gedaan. In die periode dacht ik wel eens: waar ben ik aan begonnen? Maar als ik nu het resultaat zie, vind ik het toch wel heel mooi,” licht Jannie de totstandkoming van haar boekje toe.  Inmiddels zijn er zo’n 20 exemplaren van haar boekje verkocht. “Rijk zal ik er niet van worden en daar gaat het mij ook niet om. Het was gewoon leuk en spannend om te doen en ik hoop dat de lezer er plezier aan beleeft”.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 13 uur geleden