Afbeelding
Tim Grobben

Vechtdal Rally op 18 juni

za 22 januari 2022 Hardenberg

Twee jaar achter elkaar werd de organisatie van de Vechtdal Rally door Corona gedwongen uit te wijken naar een andere datum, in 2022 echter is het de bedoeling de rally weer op de bekende datum 18 juni te verrijden.

De Vechtdal Rally is een van de acht rally’s in Nederland die meetellen voor het Open Nederlands kampioenschap. Dit betekent dat de Nederlandse toppers zoals Jasper van de Heuvel, Kevin van Deijne, Bob de Jong en Hermen Kobus met hun razendsnelle R5 bolides ook in Hardenberg aan de start verschijnen.

De organisatie, die louter bestaat uit vrijwilligers, werkt voor de editie van 2022 aan de klassementsproeven rond Hardenberg en Coevorden. Het is de bedoeling net als andere jaren het evenement zo compact mogelijk te houden zodat in principe alles op dezelfde dag gedaan kan worden. Onderzocht wordt momenteel een eventuele verkenning van de proeven op vrijdag. Ook in 2022 mikt de organisatie op minimaal 120 kilometer op snelheid en zo weinig mogelijk verbindingskilometers.

De Historic rally met de rally bolides uit vervlogen tijde wordt uiteraard ook georganiseerd op de 18e juni. Het publiek kan dan genieten van prachtige rally auto’s zoals de Audi UrQuatro, Ford Escort en Capri, Porsche 911, Opel Ascona 400 en Opel Kadett, Lancia Delta Integrale maar ook minder bekende rally auto’s zoals de Alfa Guilietta, Volvo Amazone en Triumf TR8 komen voorbij op snelheid.

In 2022 wordt er geen short rally georganiseerd, de animo hiervoor wordt steeds minder terwijl het wel een groot beslag op het tijdschema legt.

Doelstellingen van de Vechtdal Rally zijn ook dit jaar weer: een voor de bezoekers gratis evenement neerzetten. Met de vele bezoekers hopen we voor de Hardenbergse ondernemers zoveel mogelijk spin off te kunnen bewerkstelligen en Hardenberg (inter)nationaal goed op de kaart kunnen zetten.

Oog voor ons milieu

De Vechtdal rally is al jaren de groenste Rally van Nederland door allerlei initiatieven. Zo wordt de veroorzaakte CO2 volledig gecompenseerd door het Fair Climate Fund te steunen. Dit Fund ondersteunt mensen in de derde wereld en helpt hen onder andere met veilige kooktoestellen waardoor zij veiliger leven en daarbij minder CO 2 uitstoten. Tal van andere initiatieven, zoals elektrische voorrijauto’s, zorgen voor een zo klein mogelijke belasting van het milieu en toch maximaal plezier voor het publiek.

Draag een goed doel aan

Als derde doelstelling wil de Vechtdal organisatie goede doelen ondersteunen. “In 2021 is het Ronald McDonald huis in Zwolle gesteund met een flinke financiële donatie en in 2022 willen we in Hardenberg zelf iets ondersteunen en het liefst een goed doel waar het om kinderen gaat. We roepen de inwoners van Hardenberg op om met goede ideeën te komen”, aldus de organisatie.

“Ook belangrijk zijn onze gastheren en dames, de buurbewoners waar de proeven verreden worden. We ondersteunen hier de buurtverenigingen maar proberen ook de overlast zoveel mogelijk voor de buurt te beperken”.

Hou voor verder nieuws en ontwikkelingen www.vechtdalrally.nl in de gaten.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 3 uur geleden