Afbeelding

Pieter’s Hoekje

zo 16 januari 2022 Hardenberg

Vannacht, terwijl bijna heel Nederland op een oor lag, bedacht ik me ineens:

Ja, zo ga ik het doen!

Mijn naam is Pieter, of Pietertje zo je wil.

Wie ik werkelijk ben en wat ik doe, is even onbelangrijk als de naam die ik draag en de status die ik in deze samenleving vertegenwoordig. Het doet er eigenlijk niet toe. Pieter is een schuilnaam of te wel een pseudoniem.

Vooralsnog omgeef ik mij met mysterienevelen en spreek tot jou enkel via de woorden die ik schrijf. Je hoeft je vooraf geen beeld te vormen over mij. Dat maakt het voor jou misschien een beetje spannender en boeiender om mijn verhalen te volgen. Misschien ook niet.

Dit is de eerste column die ik schrijf voor deze krant. Ik heb me voorgenomen met enige regelmaat en voor zover er redactieruimte is, iets van mezelf te plaatsen, en gedicht of een column en jouw deelgenoot te laten zijn van wat ik aan het papier toevertrouw. Iets wat misschien ook van betekenis of van waarde mag zijn op jouw levenspad.

We zijn immers samen onderweg op deze aarde en mogen elkaar inspireren en ondersteunen, al lijken we tegenwoordig meer verdeeld dan ooit te voren. Mede daarom laat ik mijn stem nu horen

Een wijs mens die volledig leeft vanuit zijn hart, vertelde mij dat ik iets moest doen met mijn schrijftalent en zo is mijn initiatief geboren om stukjes tekst onder de naam Pieter ’s Hoekje uit te brengen.

Ik schrijf heel veel, en heb in mijn leven veel geschreven, deels om dingen te verwerken, een plaatsje proberen te geven, maar ook om zinvol en nuttig bezig te kunnen zijn en me te laten zien en van me te laten horen, maar me misschien ook te bewijzen.

Verder heb ik veel in dienstbaarheid geschreven om anderen te helpen, maar eveneens om bepaalde onrechtmatige zaken aan de orde te stellen.

In 2012 heb ik in eigen beheer een autobiografie uitgebracht en later een gedichtenbundel. Momenteel werk ik aan een roman, waarvan al vijfhonderd pagina’s geschreven zijn. Het is veel werk en het resultaat laat even op zich wachten. Misschien mag je het eens lezen. In de tussentijd zul je het met mijn schrijfsels in dit blad moeten doen. De schuilnaam Pieter heb ik afgeleid van de hoofdpersoon in deze roman.

Ook heb ik beroepsmatig veel geschreven tijdens het 23 jarige dienstverband dat ik eens had. Nu is dat verleden tijd, omdat mij bijna acht jaar geleden ontslag werd aangezegd. Mijn functie kwam te vervallen.

Lang heb ik over mijn ontslag getreurd en heb ik een beetje in zak en as gezeten en me bezonnen over het feit hoe ik mijn levenskoers weer een nieuwe positieve en creatieve impuls kon geven, ten dele heb dit vormgegeven door te werken aan mijn roman en met andere bezigheden.

Na de zoveelste aanreiking die ik kreeg, werd het me ineens duidelijk.

Afbeelding
Majorettes in actie Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Coördinator bezoekwerk gezocht Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Herinrichting gemeentehuis Hardenberg: naar een efficiëntere en flexibelere werkomgeving Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Familiefestival in Slagharen op Koningsdag Hardenberg Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Jennie Meijer met Pensioen Hardenberg Ingezonden 3 uur geleden