Afbeelding

Subsidie voor Stoetenslagh

vr 14 januari 2022 Hardenberg

Stichting Bungalow Het Stoetenslagh in Rheezerveen ontvangt van de gemeente Hardenberg een subsidie van 25.000 euro voor een herinrichting van het blokhuttenterrein en de bouw van een centrale ontmoetingsplek voor vakantiegasten. De subsidie wordt verleend in het kader van de pilot Vitale Vakantieparken Vechtdal.

Het Stoetenslagh heeft nu geen gemeenschappelijke recreatieve voorziening. Met de herinrichting van het bestaande ‘blokhuttenterrein’ in combinatie met de bouw van een nieuwe overkapping ontstaat een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor recreatieve activiteiten en evenementen.

In 2020 heeft Hardenberg van de provincie Overijssel een subsidie ontvangen in het kader van de Pilot Vitale Vakantieparken Vechtdal. Deze subsidie wordt ingezet voor de revitalisering van vier vakantieparken in de gemeente. Het Stoetenslagh is er daar één van.

Geen permanente bewoning

Voorwaarde voor het toekennen van de subsidie is dat het park zich richt op haar recreatiefunctie. In het verleden is die onder druk komen te staan door permanente bewoning en niet-commerciële verhuur. Bij het indienen van de subsidieaanvraag heeft de Stichting Bungalowpark Het Stoetenslagh toegezegd zich hard te maken voor een recreatieve toekomst van het park. In het nieuwe Huishoudelijk Reglement is daarom bepaald dat de woningen alleen voor recreatieve doeleinden mogen worden gebruikt en langdurige verhuur niet is toegestaan. Op het park zijn nog twee eigenaren die zich kunnen beroepen op een overgangsregeling waardoor zij langdurig op het park kunnen blijven wonen. Mochten zij vertrekken en/of de woning verkopen dan gaan de nieuwe regels ook voor deze woningen gelden.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 5 uur geleden