Andries Kingma tapte na weken weer de pilsjes.
Andries Kingma tapte na weken weer de pilsjes. G. Brokelman

Horeca opent deuren uit protest

za 15 januari 2022 Hardenberg

In veel gemeenten verspreid over het hele land gingen horecazaken zaterdag 15 januari open. Ze deden dat uit protest, omdat ze ondanks alle versoepelingen dicht moeten blijven. Op veel plaatsen werd het protest ook gedoogd. Ook in Hardenberg gingen horecagelegenheden open. 

Bij Ons, Voorstraat 31, Hardenberg ging zaterdag vanaf 11.00 uur open. Andries Kingma, eigenaar van het Tapas restaurant Bij Ons liet in de loop van zaterdagmiddag weten dat het weer gezellig druk was na wekenlang dicht te zijn geweest. Ook Den Herdenbergher ging zaterdag open, bij wijze van statement. Evenals Zaal Mulder was geopend van 13.00 tot 20.00 uur. “Wij willen graag snel terug naar hoe het was, helaas moeten we nog steeds geduld hebben. Wij denken dat het bij ons ook op een verantwoorde manier kan en daarom doen we mee aan het landelijke statement voor heropening van de horeca”, aldus Zaal Mulder.

Vrijdag 14 januari kwam het kabinet met een reeks van versoepelingen: zo mogen alle winkels weer open tot 17.00 uur en kunnen ook sportscholen weer aan de slag. Voor de horeca kwam er geen verlichting van de maatregelen.


Op foto: Andries Kingma tapte na weken weer de pilsjes.
Op de foto: gezellige drukte in het centrum. 
Afbeelding
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 25 minuten geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 44 minuten geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 16 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 21 uur geleden