Afbeelding

Hardenberg etappeplaats in Olympia’s Tour

vr 14 januari 2022 Hardenberg

Ook in 2022 doet de Olympia’s Tour Hardenberg aan. De meerdaagse wielerkoers begint dit jaar op 17 maart met een ploegentijdrit die start en finisht in Hardenberg. In 2019 was Hardenberg ook start- en finishplaats van een etappe. In 2020 en 2021 kon de wielerronde geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen.

Olympia’s Tour is de oudste etappewedstrijd van Nederland en staat bekend als ‘opleidingskoers’ waarin vaak talenten en amateurs in actie komen die we later als prof terugzien in de grote rondes. Op donderdag 17 maart start Olympia’s Tour met de ploegentijdrit rond Hardenberg. De ploegen starten op de Markt, rijden vervolgens de Amaliabrug over, door de Marslanden richting ’t Haantje en keren via Collendoorn terug naar Hardenberg waar ze finishen op de Parkweg. Het parkoers is iets meer dan 9,5 km lang. Na de ploegentijdrit volgt er een korte etappe met start en finish op de Parkweg. Het 77 kilometer lange parkoers gaat door Ane, De Krim, Schuinesloot, Dedemsvaart, Ommen, Bergentheim, Mariënberg, Diffelen, Rheeze, Heemse en Collendoorn.

Na beide etappes wordt op het tijdritparcours ook weer een bedrijvenetappe georganiseerd voor bedrijventeams uit de gemeente. Bedrijven kunnen daar kosteloos aan meedoen.

Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 51 minuten geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 18 uur geleden