Afbeelding

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

za 8 januari 2022 Ommen Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Ommen

De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als locatie was het Historisch Centrum Ommen uitgekozen. Marleen Hemstede kreeg het eerste exemplaar uitgereikt door bestuursvoorzitter Jan Westert. Van Bart Visser, de redacteur van het programma kreeg Marleen nog een stick aan met alle reacties uit de Ommer samenleving.

Marleen was blij met het programma. Zij wil dat de ChristenUnie zich de komende jaren laat kennen als een partij die oog heeft voor de kwetsbare medemens. Daarom is een thema als eenzaamheid een aandachtsgebied dat de ChristenUnie wil stimuleren. Ook de groeiende kloof tussen rijk en arm vraagt van de gemeente meer aandacht en maatwerk. “Dat komt voort uit de christelijk sociale roots van onze partij. De ChristenUnie wil een bijdrage leveren een aan betrouwbaar en integer bestuur”. Daar zijn wij op aanspreekbaar. Marleen Hemstede sprak de wens uit dat de ChristenUnie de komende vier jaar weer deel uit kan maken van het college. “We hebben een sterke lijst en met Bart Jaspers Faijer een kandidaat-wethouder die de afgelopen jaren zich als een sterke bestuurder heeft ontwikkeld. ‘Samen recht doen’ is de titel van de programma van de ChristenUnie in Ommen. ”Een mooie titel die precies weergeeft waar ons hart ligt”, aldus Marlen Hemstede in reactie op de presentatie. Zij vroeg meer aandacht voor betaalbare woningen voor jongeren. Ook de grote maatschappelijke thema’s als klimaat, energie en stikstof vragen om beleid. Daarbij gaat het vaak niet om korte termijnoplossingen, maar om beleid waar we langjarig aan werken en dat de inwoners van Ommen ook kunnen meemaken. Er kan nog veel gedaan worden aan energiebesparing. En als we nadenken over de boer en landbouw dan moet je ook perspectief kunnen bieden.

Bart Visser meldde dat vijfentwintig organisaties en instellingen uit Ommen uitvoerig input hebben geleverd op het programma van de ChristenUnie. Daarnaast hebben verschillende inwoners inbreng geleverd. Visser noemde Vluchtelingenwerk, Natuurorganisaties, LTO en de plaatselijke belangen. “We hebben er voor gekozen om hun inbreng te bundelen en mee te geven aan de nieuwe fractie. Er staan soms heel praktische tips in en heel concrete plannen, die de moeite waard zijn om te gebruiken in het werk van de nieuwe gemeenteraad. In een verkiezingsprogramma kun je niet alles opnemen, maar op deze manier kunnen we de inbreng optimaal recht doen.”, aldus de redacteur van het programma van de ChristenUnie.

Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 18 uur geleden